diumenge, 15 d’abril del 2012

Arròs del troç (Arròs de pagès amb conill, butifarra i cargols)

Aquest mes d'abril, el Xavi, la Sandra i la Marina ens han proposat l'arròs en el repte de La recepta del 15.











L'arròs és bo de totes maneres, des del senzill plat d'un Arròs Bullit fins a qualsevol Risotto, paella o arròs a la cassola.
Aquest mes he pensat que dedicaré aquesta entrada al meu sogre, el Joan, de Cal Laia. Pagès de tota la vida i que encara que ara ja no estigui massa bé, segur que , com ell ens explicava, la seva mare i àvia feien aquest Arròs del Troç. És senzillament un arròs fet al camp on hi posaven els ingredients que trovaben i portaven aquell dia en el carro per anar a treballar al camp. 


INGREDIENTS

Arròs
1 ceba
Tomàquet triturat
Conill
Butifarra
Cansalada viada
Cargols


PROCEDIMENT


Els cargols per poder-los fer i menjar requereixen un pas previ que jo ja tenia fet i els tenia congelats. Els cargols collits o comprats s'han de posar a desdejunar. Nosaltres tenim una cargolera on els posem i al cap de 15 dies els treiem.
S'han de rentar un per un ( jo sóc molt curosa i m'agraden ben nets). Si n'hi ha algun que està mort o no es belluga el llencem. Una vegada tots nets i que es belluguen el posem en una olla gran amb aigua freda i el posem a coure. És una mica sàdic perquè és quan els pobres intenten sortir i es moren. Els retirem del foc, canviem l'aigua i els tornem a posar amb aigua neta. Així 3 vegades. Una vegada ben nets , ara ja posem l'olla amb l'aigua, els cargols, i hi afegim 2-3 grans d'all, sal , pebre i unes fulles de llorer. Ho deixem bullir fins que estiguin cuits uns 45 minuts.
Aquests cargols , ara ja es poden menjar de qualsevol manera o els pots congelar amb la mateixa aigua .

Per fer l'arròs, enrossim el conill, la butifarra i la cansalada. Després hi afegim la ceba tallada petita i una vegada tot enrossit hi tirem el tomàquet.
Una vegada fet el sofregit , hi afegim els cargols i l'arròs, ho remenem una mica i ja hi podem tirar l'aigua o el brou. El doble i una mica més de les mesures de l'arròs. Que cogui 20 minuts i els últims 10 minuts millor si es pot coure al forn.
A menjar tots arròs. Que vagi de gust.






5 comentaris:

  1. Què bo aquest arrosset, les receptes tradicionals m'encanten i aquesta és genial!! Siusplau deixa l'enllaç al nostre bloc, que sinó ens és molt complicat poder fer l'índex! :) Si tens problemes per comentar, el pots enviar aquí: http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/envians-la-teva-recepta-del-15/

    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Fa molt bona fila. A mi els cargols no m´agraden. Sense ells em menjava de bon grat un platet.

    ResponElimina
  3. Molt bona recepta, aquests arrossos amb carns i cargols estan per llepar-se els dits... m´encanta!!! petons,

    ResponElimina
  4. Segur que el Joan quedarà encantat amb aquest homenatge :)
    Per mi, un plat d'aquests però sense cargols! ;)

    ResponElimina
  5. Em sobren els cargols....es que no puc amb ells !!!...la resta té molt bona pinta.

    ResponElimina