diumenge, 22 d’abril del 2012

Taller de pa amb l'Ibán Yarza

Ahir dissabte, mentre tothom estava nerviós pel Barça-Madrid, me'n vaig anar a fer un taller de pa a Terrassa, a  Espai de cuina de la Su amb l'Ibán Yarza.






Va ser perfecte, durant més de 4 hores no va parar d'explicar-nos coses del pa. Primer la part més teòrica, però imprescindible per compendre totes les receptes de pa i per animar-nos a jugar amb les receptes i les diferents farines. L'altre tema important, llevats i masses mares. Ens ho va explicar molt detallat, portant-nos totes les evolucions de la massa mare des de que es crea fins a l'estat final per poder utilitzar-la. Al final evidentment vem fer pa. Tots a la vegada vem anar passant per totes les fases, barreja d'ingredients, repòs, amassat, repòs..... i tots vem sortir d'allà amb el nostre pa per acabar de fer a casa.
Després de tenir-lo fermentant a la nevera tota la nit, aquest matí ja el tinc al forn. Coses de la vida l'he hagut de coure al forn de la meva mare perquè el meu, el passat dimecres va dir prou, ara ja estic a la busca i captura del nou forn.
De moment pinta molt bé, quan estigui acabat ja posaré més fotos. Ja tinc el pa per sopar.

El pa:






BONÍSSIMMMMMM





4 comentaris:

  1. Rosa Ma, Quin taller més interessant!!! Em sembla que t'ho vas passar més bé tu que els que miraven el partit. Ja tinc ganes de veure el pa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tens raó, va estar molt bé i el pa ha sortit molt bo. Ara vaig a mirar el teu tortell, que també té molt bona pinta

      Elimina
  2. Ai.... Ara ja veig el pa que parlàvem aquest matí. Mare meva fa una pinta impressionant.

    ResponElimina
  3. Fer pa a casa és molt gratificant i molt més entretingut que veure el futbol, je je je...

    ResponElimina