dijous, 20 de desembre del 2012

Pastís de poma i quark. Rahkaomenapiirakka

Aquest és un altre pastís de poma i formatge, una delícia que he tret del blog  de Excuse me... I can't stand up! És un pastís molt bo, original i molt cremós. He fet la prova i ara ja passa a ser un clàssic a casa juntament amb el Pastís de Formatge.
Té els seus orígens a Finlàndia, o sigui que ve de lluny i per això aquest nom tan complicat Rahkaomenapiirakka, és a dir Pastís de poma i formatge Quark.






INGREDIENTS

Per la base:

100g mantega
80g sucre
1 ou
175g farina
8g d'impulsor químic


Pel farcit:

250g de formatge quark
200g nata(35%)
2 ous
150g sucre
Suc de mitja llimona


Cobertura

2 pomes
Sucre
Canyella en pols

PROCEDIMENT

Per preparar la massa, en un bol hi posem la mantega tova amb el sucre fins que estigui ben barrejat, hi afegim l'ou i la farina i llevat tamitzats. Hem de formar una massa. L'extenem sobre un motlle engreixat i li donem la forma per la base i pels laterals.
Ara ja podem fer el farcit: barregem tots els ingredients amb la batedora de varilles i ho col.loquem sobre la base. Pelem i tallem les pomes ben fines i les posem sobre el farcit. Posem a sobre el sucre i la canyella en pols i ja el podem posar al forn que ja està calent a 180ºC durant uns 45 minuts.
Quan està fred es pot desmotllar i llavors el posem a la nevera. El fred realça els diferents sabors i l'endemà encara està més bo, si és que en queda.












2 comentaris:

  1. La barreja m'ha semblat genial, Rosa Maria. El pastís de formatge és el meu preferit, i en faig a casa sovint, i mira que amb poma n'havia vist a casa, però fer-lo no se m'havia acudit! Gràcies per compartir-lo! petons

    ResponElimina
  2. Te ha quedado estupendo, me alegro mucho de que te haya gustado :) Enlazo el link en mi página de facebook, muchas gracias por preparar y compartir la receta.

    Un abrazo.

    ResponElimina