dilluns, 23 de setembre del 2013

Mongetes saltejades amb rovellons





Oficialment ja estem a la tardor, i per la tardor= bolets

Aquest cap de setmana hem anat a La Cerdanya i hem tornat ben carregats de rovellons. Quina quantitat! Donava gust anar pel bosc  feies un pas i en veies un, t'ajupies per collir-lo i ja n'hi havia 4 més pels costats. Els netejaves i hi tornaves, en veies un, dos, tres......era un no parar de collir-ne.
Ara la feina és netejar-los i cuinar-los perquè al igual que us dic que n'hi havia molts, també molts de corcats i això que ja els triàvem al bosc. No és qüestió de guardar-los gaires dies perquè els haurem de llençar, per tant, en mengem, en repartim i la resta fregidets i al congelador. Ja tenim bolets per temps.
Aquesta recepta és lleugera , que va bé per començar aquesta tardor després dels excessos de les vacances. Són unes verduretes que amb el toc dels rovellons semblen més festives.

INGREDIENTS

Mongeta tendra
Pernil salat
Rovellons
1 ou

PROCEDIMENT

Bullim les mongetes i les reservem. Tallem el pernil salat petitet i el passem una mica per la paella. Hi incorporem les mongetes. Igualment fem amb els rovellons que ja els tenim nets i trocejats. Un parell de voltes per la paella amb una mica de sal.
Per fer un plat més complert ho podem acompanyar d'un "ou pôché", que el fem posant un ou dins d'un film en forma de paquetet, el lliguem i el bullim amb aigua uns 4 minuts.
Finalment ja podem muntar el plat amb les mongetes , el pernil, els rovellons i coronem amb l'ou.

Un plat molt fresc i nutritiu



3 comentaris:

  1. Molt bo segur!!! I quin goig trobar els bolets amb aquesta facilitat que comentes! Però no diguis a ningú el lloc exacte o s'hauran acabat els rovellons ;)
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Aquests rovellons són formosíssims! Estic segura que en trauràs un gran partit!

    ResponElimina
  3. visca els bolets!!! els rovellons, juntament amb els fredolics, són els meus preferits. petonets

    ResponElimina