diumenge, 2 de desembre de 2012

Cake de llimona

El cap de setmana passat vaig anar a la fira de Barcelona de BCN&CAKE. Per mi va ser perfecte tot i els problemes que hi va haver.
Anem a lo pràctic. Em vaig comprar un llibre que feia temps que volia, és  "Las recetas de la pasteleria Hummingbird". El vaig veure a l'estand de My lovely food de l'Íngrid i evidentment va caure.







Tinc previst de fer-ne una bona part de les seves receptes i he començat pel "Pan de limón" o Cake de llimona. Ha sortit molt bo, humit i com diu el nom amb un gust intens de llimona
Transcric literalment la recepta perquè no he variat res.


INGREDIENTS


320g sucre
3 ous
2 llimones ( la pell ratllada)
350g farina
1 culleradeta i mitja d'impulsor químic (Royal)
1 culleradeta de sal
250g llet sencera
Mitja culleradeta de vainilla
200g mantega

Almívar


El suc i la pell d'una llimona
50g sucre
100g d'aigua


PROCEDIMENT


Posem el sucre, els ous i la pell ratllada de les llimones en una amassadora o una batidora amb varilles. Ho batem fins que tot estigui ben barrejat.
A part tamitzem la farina amb el Royal i la sal. Barregem la llet amb la vainilla.
Ara ja podem anar barrejant les tres parts.
Afegim una mica dels ingredients secs a la barreja líquida, batem i després una mica de llet. Així fins a tres vegades que tot estigui ja ben integrat. Finalment hi afegim la mantega fosa i batem més lentament , lo just perquè  quedi integrada.
Ho col.loquem dins el motlle ben untat i al forn que ja està ben calent a 170ºC. Ho coem durant 1 hora més o menys.




Després fem un almívar amb el suc, la pell de la llimona i 100 ml d'aigua. Ho posem en un cassó al foc i quan bulli ho deixem a foc lent fins que es redueixi a la meitat.

Treim el cake del forn i el posem sobre una reixeta, dins el motlle encara hi tirem l'almívar per sobre i quan ja estigui fred el treiem del motlle.
Queda deliciós.









9 comentaris:

  1. Es veu deliciós i sembla que aquest llibre té bona fama. Tu ves cuinant que nosaltres en prenem nota;-). Lo de la fira aquesta deu ni dor, jo he sentit comentaris de gent que no va poder entrar i venia de lluny. Això si que sap greu. Però bé, a tu et va anar bé. I vas conèixer l'Ingrid? Jo ho tinc pendent, suposo que va ser bonic veure totes les coses que ven.
    Una forta abraçada, guapa!

    ResponElimina
  2. Oh!Què humit que es veu...mmm!! De la foto es desprèn l' aroma a llimona. Jo sóc d´aquelles que es va quedar fora.

    ResponElimina
  3. Hola Rosa Maria, encantada de conèixer-te. El teu cake fa molt bona pinta. Jo sóc la Marina i el meu blog és el http://tapatdetapes.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Oh ^^ És el típic pa de pessic de llimona (bàsic a casa). Però no havia pensat de ruixar-lo amb almívar, ha de ser una delícia obligatòria! :D

    Molts petons :)

    ResponElimina
  5. quina bona pinta, és perfecte per esmorzar! Ja tens nova seguidora, sóc la Cinta del Trossets de cuina. Petons!

    ResponElimina
  6. Es veu un llibre molt interessant!! I la recepta boníssima!!

    Tens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/12/un-premi-per-al-blog.html

    Petonets!

    ResponElimina
  7. Jo també vaig comprar-me un llibre al mateix estand, però de fondant! Ara què, només amb la presència d'aquest pastís, ja em fas venir ganes de fer guardiola per comprar-ne un com el teu!!

    ResponElimina