dissabte, 24 de maig de 2014

Pa de pessic




El Pa de Pessic és una espècie de coca o pastís molt típic de Catalunya.Hi ha molts pobles que se'n declaren pioners de l'autèntica fòrmula però avui en dia en podem trobar a molts llocs. Que tenen en comú, lo esponjosos i flonjos que són. Suposo que d'això en ve el nom, que es podia menjar fent pessics al pastís.
Havia provat diferents receptes i quedaven bons però acabava de trobar la fórmula especial. Ara ja la tinc , la vaig trobar per casualitat viatjant com fem tots en el món dels fantàstics blogs de cuina que entres en un i acabes anant a parar a 50.000Km lluny. Aquest blog que us dic és el de la Mone de Dèries us convido amb el seu permís que hi entreu i veureu lo fantàstic que és

INGREDIENTS

100g farina
50g Maizena
2cc d'impulsor
200g sucre
6 clares d'ou
3 rovells
1/4 cc sal
Vainilla a gust


PROCEDIMENT


Barregem  una mica de la maizena amb l'impulsor i la resta amb la farina. La farina la tamitzem 3 vegades, ens ho recomana perquè quedi molt més flonjo i realment és veritat.
Batem les clares i quan estan espumoses hi posem  la barreja de llevat i maizena, després ja les muntem ben fortes i hi afegim el sucre, la sal  i la vainilla.
Afegim a la barreja de les clares els rovells d'un en un  i barregem a mà. Després les farines tamitzades.
preparem el motlle esmontable amb les parets pintades amb mantega o spray antiadherent i una mica de farina , que la fem caure l'excés.
El forn ja el tenim calent a 160ºC
Posem tota la massa al motlle i igualem la superfície. El posem al forn i baixem la temperatura a 150ºC i el coem durant 40-50 minuts fins que al punxar-lo surti net. Després apaguem el forn i amb la porta obert el deixem a dins 15 minuts. 
El treiem i deixem refredar damunt la reixeta i el desmotllem.



És un pessic dels núvols, molt bo i molt flonjo. No he pogut fer cap foto del tall perquè ha volat.







2 comentaris:

  1. Uauuu que gran i esponjós que t'ha quedat! M'agrada molt l'explicacio que fas del pa de pessic...crec que és la base de tot!
    Petons

    ResponElimina
  2. Això és un pa de pessic "d'altura"! QUina passada! Petons!

    ResponElimina