dimecres, 4 de juny de 2014

Panets per hamburgueses



He provat moltes receptes diferents per fer aquests panets i totes són bones però crec que finalment n'he trobat una que crec que és quedarà com a definitiva. A més a més  és una massa versàtil que tant pot servir per fer aquests panets com per fer pa de motlle.


INGREDIENTS

425g farina panificable( si no en tens, meitat normal i meitat de força)
1 ou
180g llet
5g sucre
10g sal
45-50g d'oli d'oliva
10g llevat fresc


PROCEDIMENT

En el bol hi barregem tot els ingredients excepte el llevat. Anem barrejant dins el bol intercalant 10 minuts de repòs. En el segon repòs ja hi podem afegir el llevat, barregem bé i anem amassant fins que quedi ben fina i llisa. Fent la prova de la pel.lícula ha de tardar en trencar-se i de forma rodona, senyal que ja estarà ben amassat.
Posem la massa dins el bol untat amb oli, el filmem i el deixem fins que dobli el volum.
Després desgasifiquem la massa i anem fent boles d'uns 100g. Les deixem reposar, bolegem i les posem damunt d'una safata deforn amb paper sulfuritzat. Les aplanem amb la mà, tapem amb un drap i les deixem que facin la segona fermentació, depenent de la temperatura 1 hora. No han de doblar de volum.
Escalfem el forn a 180ºC i els pintem amb una mica de llet i els coem uns 10-15 minuts , fins que estan dauradets.
Ja estan llestos per omplir del que volguem.




2 comentaris:

  1. Rosa Maria, que guapos, aquests panets! Doncs també em guardo la recepta, per fer-la algun dia! Petons

    ResponElimina
  2. Qué rodons i daurats, i flonjos...aquests panets han de ser un trosset de cel! Petons!

    ResponElimina