Buscant diferents receptes de coques de forner o d'anís i després d'haver-les fetes i menjades, he trobat la definitva, la que més m'agrada.
L'he copiat directament , tal qual, de la Mònica, del fantàstic blog de la Mònica, que es diu Ensucrat.
És molt fàcil de fer i queda, com ja us he dit molt bona.
INGREDIENTS
Massa mare
200g de farina
120g d'aigua
5g llevat fresc
Coca
300g farina de força
180g aigua
8g sal
25g d'oli d'oliva
La massa mare
Mantega per untar
Sucre per decorar
Anís per aromatitzar
PROCEDIMENT
El dia abans de fer la coca, preparem la massa mare.
Barregem en un bol la farina, aigua i llevat. Ho amassem bé i ho filmem i a la nevera fins l'endemà.
Després ja podem fer la coca, veurem que la massa mare que era un bola ara ha crescut moltíssim, tot el bol i super esponjosa.
Barregem la farina, aigua, sal, oli i la massa mare. Ho barregme ben bé fins que quedi fina i suau. Podem fer tandes de 10 minuts intercalant reposos.
Ho filmem i ho deixem 1 hora aproximadament fins que dobli el volum. Jo la poso dins del forn apagat. Segons l'època de l'any tardarà més o menys.
Després la posem damunt d'un paper de la safata de forn amb una mica de farina i la desgasifiquem i li donem forma aplanada amb un corró. Hi marquem les marques dels dits i untem amb mantega fosa.
la tornem a deixar fermentar 30 minuts o 1 hora, fins que veiem que també ha augmentat de gruix.
Llavors ja tenim el forn calent a 180ºC, tirem força sucre per sobre i ja la podem coure uns 15-20 minuts fins que es vegi rosseta.
La posem sobre una reixeta i de seguida hi tirem l'anís per sobre perquè en quedi ben empapada i agafi gust.
Quina il·lusió!!! Ets una crack...jo com que era per peques no hi vaig posar anís...però la pròxima la faig versió adults i la ben remullo! Moltíssimes gràcies Rosa Maria!!! Petons!
ResponEliminaDoncs mira, no trigaré massa a fer-la! és la meva coca de forner preferida, la d'anís. i si dius que és tan fàci...? Ja la vaig veure al blog de la Mònica, també! Que la gaudeixis!
ResponElimina