dijous, 22 de març del 2012

Angel Food Cake

N'havia sentit a parlar molt però mai l'havia fet. Ara era el moment perque tenia moltes clares que em van sobrar de fer la Crema  de Sant Josep, la Crema Catalana.
Com a blog de referència en quant a aquest tipus de pastissos vaig consultar el blog de El rincón de Bea.
Ha quedat molt bé , bo i esponjós.



INGREDIENTS:

He adaptat les seves mesures a les 6 clares que jo tenia:

6 clares d'ou
133g de sucre
66g farina
1 culleradeta de sal
1 cullerada d'essència de vainilla


PROCEDIMENT


Agafem les clares i en un bol gran les baten ben fort amb una batedora de varilles i la sal. Quan ja estan a punt hi afegim el sucre en 3 vegades i anem batent. Després hi afegim la vainilla i la farina ben tamitzada. Remenem amb compte i ja ho podem posar al motlle sense engreixar gens. Jo no tinc el motlle de l'Angel Food Cake però he fet servir el motlle de Bundt i també ha anat bé.
Ja tenia el forn calent a 170ºC i ja es podia posar el pastís. Ho deixo coure uns 25 minuts sense obrir la porta. Veiem que de sobre ja és torradet i sec i al posar un escuradent surt net.
Per refredar-lo, s'ha de fer cap avall i al no tenir el motlle de potetes, l'he posat cap avall sobre una ampolla, tal com diu la Bea Roque, durant una hora. Després l'he desmotllat ja sobre un plat i a menjar. 
Ha arribat el meu fill afamat després de fer l'última pràctica de cotxe(esperem, ja que demà s'examina) i ha estat el catador oficial i ha dit que estava molt bo. Per tant recepta aprovada.



3 comentaris:

  1. Un clàssic que t'ha quedat perfecte! Petons

    ResponElimina
  2. Queda super esponjós! I és ideal per gastar les clares que ens han sobrat de la crema de Sant Josep ;)

    ResponElimina
  3. Jo també em vaig quedar amb aquesta recepta del blog de la Bea. Té una pinta estupenda!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina