diumenge, 15 de juliol del 2012

Melmelada de cireres amb mató

Aquest mes estic una mica , o del tot desaparescuda. Tinc un motiu molt important  i és que tindré una cuina nova. Finalment s'han acabat les reformes, decidir, buidar i montar una cuina nova, amb tots els dubtes possibles, gas, inducció? Granet o silestone? Extractor decoratiu o el que he posat que no sé com es diu, però ja està . La comencen a montar, després vindran els marbristes i finalment el pintor. Ja posaré fotos de com ha quedat .
Anem a la recepta del mes de juliol de la La recepta del 15 que el Xavi, la Sandra i la Marina ens proposen que parlem de les cireres.





Amb aquesta recepta compenso l'últim repte de Memòries d'una cuinera del mes de juny que ens proposaven de fer Mel i Mató i que degut a totes les obres no hi vaig poder participar. Així que ara amb aquesta recepta ajunto els 2 reptes.

INGREDIENTS

MATÓ

Llet fresca de vaca
Suc d'una llimona

MELMELADA DE CIRERES

1,5 Kg de cireres
750g sucre
Suc d'una llimona i mitja


PROCEDIMENT

Per fer el mató:

agafem la llet fresca i la posem al foc. Quan estigui a punt de bullir, baixem el foc i hi tirem el suc de la llimona. anem remenant i veurem que es talla, s'està formant el mató. Ho deixem refredar i després ho filtrem amb un colador amb un drap de fil perquè deixi anar tot el sèrum.

Per fer la melmelada de cireres:

Netegem les cireres, treiem la cua i finalment els pinyols. Les posem en una olla, la que anirà al foc, amb el sucre i el suc de les llimones. Ho remenem i ho deixem fins a l'endemà.
Al cap de 24 hores ho posem al foc , lent i anem remenant fins espesseixi. després ho passem pel colador xinès i ho tornem a posar al foc una estona més fins tenir la consistència desitjada.
Omplim els pots de vidre ja esterilitzats, els tapem i els posem en una olla ben coberts d'aigua durant 20 minuts i ja els tenim a punt per guardar.

Per ser la primera vegada que he fet mató i melmelada ha quedat prou bo.





4 comentaris:

  1. Oh, a mi m'encanta el mató amb melmelada i si és de cireres encara més. Aquest toc àcid-dolç que tenen. Bona combinació.

    ResponElimina
  2. Clar que sí, amb aquest melmelada tan bona segur que els nois del Memòries estan encantats de la manera que acompanyes el mató!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Boníssima la combinació de melmelada de cireres amb mató.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina