dilluns, 10 de desembre del 2012

Pa de taronja i xocolata

Aquest és el primer pa que he fet del fantàstic llibre "Panes creativos" del Daniel Jordá. És un gran forner i chef que té el seu obrador i forn al barri de La Trinitat Vella de Barcelona, Panes Creativos.





És una altra filosofia del pa, és el PA en majúscula tal i com hauria de ser, ell els crea i inventa amb multitud de propostes totes elles delicioses però seguint sempre la premisa del bon pa, fet amb masses mares i temps de fermentació llargs i evidentment això es nota.
Ara a més a més ha fet aquest fantàstic llibre perquè tots els aprenents de forners hi puguem jugar una mica, està molt ben explicat i les mesures, temps són exactes, no ets pots pendre.
Aquest primer pa ha sortit molt bo, m'ha agradat molt la combinació de la taronja confitada amb la xocolata, recorda molt el famós Panettone que el Daniel també fa al seu obrador.


INGREDIENTS

500g farina de força
100g ou( 2 ous)
30g sucre
10g sal
100g llet
50g aigua
100g mantega
40g llevat fresc
125g taronja confitada
100g xocolata en perles ( mantenir-les al congelador)


PROCEDIMENT

Barregem tots els ingredients excepte la mantega, taronja i xocolata. Ho fem dins un bol i quan ja estigui tot integrat hi afegim la mantega pomada. al principi costa molt integrar-se, ho barregem i ho deixem reposar 10 minuts.
Ho tornem a amassar i ara ja es pot barrejar bé, fem uns plecs i a reposar 10 minuts més.
Fem 3 tandes d'amassar i reposar i a l'últim hi afegim la taronja i xocolata després d'haver estirat la massa. Ho tornem a plegar i ho deixem reposar uns 45 minuts ben tapat.
La massa ja és molt més elàstica , l'amassem i la dividim en diferents porcions segons el gust. Ho posem dins de motlles o sobre un paper sulfuritzat i a la planxa del forn. Ho deixem reposar fins que doblin de volum. Jo ho he posat dins del forn tancat perquè no hi hagi corrents d'aire.
Ho treiem i els pintem amb ou rebaixat amb aigua. El forn el posem a 170-180ºC i hi col.loquem les peces durant uns 15-20 minuts, segons el tamany.
Els deixem refredar i a menjar. No cal que us preocupeu com guardar-los perquè no duren res, són més que bons.








5 comentaris:

  1. Molt bo! Jo he fet magdalenes gairebé amb la mateixa recepta i queden boníssimes!

    ResponElimina
  2. Caram, Rosa Maria! Piques fort! Per ser el primer del llibre d'en Jordà, és un pa ben original. I ha de ser boníssim!!! Petons

    ResponElimina
  3. Ostres! Ha d'estar deliciós! Amb trossets de taronja i xocolata... No m'estranya que ens diguis que no cal que ens preocupem per com guardar-los, a casa meva no durarien ni un dia, hahaha

    Molts petons :)

    ResponElimina
  4. Pues sí que es un pan de lo más original, Rosa María!!!! Me parece muy sugerente la mezcla de toronja y chocolate :)
    Besos.

    ResponElimina