dijous, 24 de gener del 2013

Lioneses de nata

Les lioneses són un dels postres típics de diumenge, fan festa. Les podem farcir de crema, de nata o de trufa. Inclús hi ha la possibilitat de fer-les salades, com entrants o canapés.



La base per fer-les és la Pasta Choux, després es deixen refredar, les tallem pel mig i les farcim de l'ingredient que vulguem. aquest cop les he farcit de nata i han quedat molt bones.

INGREDIENT PER LA PASTA CHOUX

125g farina
100g mantega
5 ous grans
250g d'aigua
un polsim de sal


PREPARACIÓ


En un cassó hi posem l'aigua i la mantega tallada a trocets. Ho escalfem i hi afegim el polsim de sal. Quan ja està tot desfet i abans que bulli hi tirem de cop tota la farina ja tamitzada i ho remenem amb una cullera de fusta amb força. Anem remenant fins que la massa es desenganxi del cassó. Després la retirem del foc i hi afegim els ous sencers un per un. Hem d'anar remenant la massa perquè s'integri bé tot l'ou.
Després ja ho podem posar dins d'una màniga pastissera i anem fent boles sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat. Depenent de la mida ens en sortiran més o menys.
Les pintem per sobre amb ou batut i al forn a 200ºC durant uns 30 minuts , depenent del tamany.
Quan estan cuites , no les treiem del forn , l'apaguem, obrim la porta  i les deixem dins durant 5 o 10 minuts, això és perquè quan es refredin no es desinflin.

Les treiem i les posem sobre una reixeta. Després les partim per la meitat i les farcim del que vulguem.
Aquesta vegada les he farcit totes de nata, també queda molt bé fer-ne dels diferents gustos.
Molt bones!







3 comentaris:

  1. He estat mirant algunes de les teves receptes (sobretot les dolces que són la meva perdició). Trobo que tens receptes dolces i de pans genials!!! Segur que en provaré unes quantes! Mònica

    ResponElimina
  2. Crec que és la primera vegada que et visito...i estic totalment enamorada de tot el que veig, quines receptes més delicioses fas i les teves fotos m'encanten! Tornaré aviat :-) Un petonet

    ResponElimina
  3. T'han quedat les lioneses perfectes! Jo encara no m'he animat mai a provar de fer-les, però és una recepta que tinc pendent ^^ A casa els agrada a tothom :)

    Molts petonets :D

    ResponElimina