dijous, 2 de maig del 2013

Pèsols de Caldes amb enciam i pernil









Una altra recepta amb pèsols, però hem d'aprofitar que ara n'és la temporada i frescos i acabats de collir estan boníssims.
Avui els he fet d'una manera semblant a un restaurant de Sant Feliu de Codines em van fer fa molts anys, no recordo el nom del restaurant però era a les afores en una casa antiga tipus Modernista, com un castell.
La recepta l'he anat improvitzant segons el que recordava i em semblava que portava.
La base és un saltejat típic amb ceba i pernil però la curiositat és que no s'hi afegeix res d'aigua per coure els pèsols sinó que s'hi posa 2 o 3 fulles d'enciam i llavors es deixa ben tapat i l'aigua que deixa anar l'enciam ja serveix per coure els pèsols i queden molt tendres i gustosos.

INGREDIENTS

Pèsols
1 ceba petita
Pernil salat 
2-3 fulles d'enciam


PROCEDIMENT


Tallem la ceba ben petita i la sofregim a la paella, després afegim el pernil tallat i de seguida ja hi podem posar els pèsols. Els hi donem unes voltes i ja hi podem posar a sobre les fulles d'enciam ja netes i ho tapem amb una tapadora. Hi afegim també una mica de sal.

De tant en tant remenem i ja veurem com l'enciam es va desfent i queda tot integrat. Amb 10-15 minuts ja estan cuits i llestos per menjar. 
Per completar encara més aquest plat hi he afegit un ou poché.






2 comentaris:

  1. Boníssims, si són frescos! Així que de Sant Feliu de Codines? Ets d'allí? El meu company és de ben a prop de Sant Feliu. No sabia que s'hi fessin pèsols tan bons! El plat t'ha quedat... rodó! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. El meu home hi saltaria a sobre (abans de coure'ls i tot)! Anem a mercat i es va menjant els pèsols crus abans d'arribar a casa! Una abraçada1

    ResponElimina