diumenge, 9 de juny del 2013

Xuixos de crema





Feia temps que volia fer aquests Xuixos de crema que vaig veure al blog de La cuina de l'Eri. En qualsevol forn o pastisseria sempre me'ls miro però i prou perquè penso, ufffff, quant ha d'engreixar! Recordo que de petita sempre els triava i ara el meu fill fa el mateix i que estiguin ben farcits de crema. Quan en vaig veure al blog vaig pensar que ja havia arribat el moment de fer-los i l'altre dia la Dolors del blog Hi ha bruixes a la cuina, també els va fer. Ja no tenia cap excusa i moltes ganes.
Han quedat perfectes! Boníssims!,,,,,





INGREDIENTS

250 g de farina de força
1 ou
25 g de mantega
100 g de llet
65 g de sucre
7g de llevat sec instantani
1/2 culleradeta de sal
Oli de girasol per fregir
Sucre per arrebossar



PROCEDIMENT

Posem tots els ingredients a la panificadora o a una amassadora. Jo tinc la Moulinex i l'he posat al programa 11 d'amassar, dura una hora i mitja. Després la posem sobre l'encimera i l'extenem amb un corró fins que quedi un rectangle de 0,5 cm de gruix. Fem triangles i llavors a cadascun d'ells posem la crema a la base i els enrotllem. Els posem sobre una plata o safata gran untada amb oli i ho deixem fins que doblin el volum.
Escalfem l'oli a la paella, jo l'he posat de girasol perquè no dóna tan gust, i els anem fregint, amb compte que no es cremin.
Els posem sobre paper absorvent i després ben arrebossats amb sucre.
Han quedat fantàstics.
Gràcies Eri i Dolors pels seus consells













8 comentaris:

  1. Ohhhhh! Rosa M t'has quedat súper bé. Semblen del tot professional

    ResponElimina
  2. Quina xulada de xuxos, Rosa Maria! Jo no m'atreveixo a fer-los perquè me'ls menjaria tots! I com que són tan contundents... ara, per compartir i fer-ne només una mica segur que són fantàstics! Semblen molt esponjosos, els teus!

    ResponElimina
  3. Uauuuuu molt bonics!!! profi, profi!!!! :)

    ResponElimina
  4. M'ecanten...però jo no tinc ni amassadora ni panificadora....:(
    Tens alguan sol-lució per aquest problema???
    Gràcies guapa....tenen una pinta impresionant!!!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  5. OStres!! T'han quedat genials! M'apunto la recepta! Jo en tinc una de pendent, però la teva és infinitament més senzilla! I veient la foto, el resultat és espectacular! Ojalà me'n pogués menjar un (parell XD) de postres!! :D

    Petonets :)

    ResponElimina
  6. Ja saps que els xuixos són el dolç per excel·lència de la meva ciutat: Girona. I no n'he fet mai!!! Això és un pecat. Si m'ho permets, ben aviat empro la teva recepta, que ja he comprovat que dóna un resultat espectacular!

    ResponElimina
  7. Que ricos, siempre me han encantado. Te copiaré la receta.

    ResponElimina