dimarts, 22 d’abril del 2014

Green Smoothies a la catalana





Després de passar uns dies de festa, ja tocava, en teníem tots moltes ganes oi? Ha estat un trimestre molt llarg des de les vacances de Nadal. Hem disfrutat molt d'aquests dies de vacances i a més a més ha fet uns dies fantàstics.
Les festes s'han acabat amb el dia de la Mona. Com cada any no en podien faltar, n'he fet una de tradicional, uns Nius de Pasqua, recepta de la Dolors de Hi ha bruixes a la cuina i l'altre he fet una Sacher perquè és la que m'havia demanat la meva filla.
Després dels excessos convé una recepta més light i depurativa. Ara estan de moda els famosos batuts i sucs verds o Green Smoothies, que tan serveixen per depurar, desintoxicar......coses de famoses. Però la veritat és que no hi ha cap trampa, si volem perdre pes , diem-ho clar no podem pas menjar gaires pastissos sinó més verdureta i fruita. Aquí és on entren aquests liqüats de verdures i fruita que si els prenem durant el dia ens faran orinar molt i enganyem una mica la gana. A part de que la verdura i sobre tot si és crua és una font molt important de vitamines i minerals i a més a més també recomanen posar-hi un a peça de fruita per tant també hi tindrem la part de glúcids necessaris. El proper els faré així, el d'avui encara és una mica barreja entre puré d'hivern i primavera.
Avui he fet una barreja de verduretes verdes que tenia per casa, però jo les he cuit una mica, m'agraden més.


INGREDIENTS

200g d'espinacs tendres
1 ceba
1 carbassó
150g pèsols
Aigua
Sal
Virutes de pernil


PROCEDIMENT


En una olla amb força aigua i sal fem arrencar el bull els espinacs i els pèsols, pocs minuts i ja estan cuits, els reservem fora de l'aigua.
En una olla amb una mica d'oli hi sofregim la ceba i el carbassó. Hi afegim els espinacs i els pèsols i una mica de l'aigua que hem reservat de bullir-los.
Pocs minuts i ja ho podem triturar tot amb la batidora.
Si volem podem fregir o no unes virutes de pernil per posar per sobre.
Boníssim, també és depuratiu, encara que no tan light com els  Green Smoothies.






3 comentaris:

  1. Quina copa més deliciosa!! una bona manera de menjar els tradicionals pèsols estofats amb pernil, però a la moderna!! ha ha ha. Bona Diada!

    ResponElimina
  2. Ostres... un smoothie salat deliciós...i molt ben presentat!

    ResponElimina
  3. Molt xulo Rosa Maria i ben saludable tot i que... he de reconèixer que la part que més m'agrada és la del pernil ;D
    Petons guapa!

    ResponElimina