dimarts, 29 de novembre de 2011

FOCACCIA DEL DANIEL JORDÀ

Aquesta recepta l'he treta del blog de l'Elvira de http://loscerezosenflor.blogspot.com/.
És molt fàcil de fer i molt bo, tant que quasi no cal res més per acompanyar. Comença a ser un clàssic a casa meva pels caps de setmana.




INGREDIENTS

200g de farina de força
200g de farina comú
20g mantega
25g d'oli d'oliva
120g de massa mare (opcional)
15g llevat fresc
250g de cervesa
1 culleradeta de sal
Romaní, farigola, orenga, olives negres, sal maldon, tomàquets secs...


PROCEDIMENT


Per amassar-ho tot jo utilitzo la panificadora Moulinex que tinc i el poso al programa número 11 d'amassar.


Ho deixo fins que quedi tot ben integrat, uns 10 minuts.
Després poso la massa sobre el marbre amb una mica d'oli i li donc una forma de bola i el poso en un bol amb oli.


Ho tapo i ho deixo uns 10 minuts, el trec i el torno a amassar 20 segons  i el torno en el bol. 10 minuts més i repeteixo el pas.

Passats els 20 o 30 minuts treiem la massa a sobre el marbre amb una mica d'oli i la tallem amb 4 parts.
L'estirem amb la ma i el rodillo i els posem en 4 motlles allargats, els untem amb oli i hi clavem els dits. Jo aquest cop només n'he fet una de gran. Ho deixem reposar tapat amb un drap i repetim el mateix procés 3 vegades, oli i clavem les puntes dels dits.
Escalfem el forn a 220ºC.

A cada focaccia hi repartim diferents ingredients per sobre. En una hi poso olives negres tallades i farigola, l'altra romaní i tomàquets secs i a les altres orenga i  sal maldon. Aquest cop només n'he fet una de gran i hi he posat farigola, olives negres, tomàquet sec i sal maldon.


Les posem al forn uns 10  minuts i després abaixem a 200ºC 10 minuts més fins que quedin cuites.
La cuina queda amb barreja d'olor d'herbes molt bona.









4 comentaris:

  1. Quin bona pinta !!! no n'he fet mai de foccacia . Però veient la teva me'n fas venir ganes de fer-ne una

    ResponElimina
  2. Ostres, realment la pinta ho diu tot!! Fa salivera!
    Ens enduem la recepta, perquè no li acabem de trobar el punt a la focaccia!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Mmmm me encanta la focaccia y esta tiene una pinta barbara!

    ResponElimina
  4. Me encanta la focaccia, y la tuya tiene que estar riquisima, me la apunto para hacerla a mi marido.
    Me hice seguidora tuya, ya tienes 13 en tu blog :)
    Te dejo el mio por si quieres psarte a visitarlo, hacerte seguidora, comentarme algo,....
    besos
    http://a-pedir-de-boca.blogspot.com/

    ResponElimina