dijous, 3 de novembre del 2011

ESPATLLA DE XAI AL FORN

Comença la temporada d'utilitzar el forn, tant per fer postres ,com  el cas d'avui per fer una recepta de carn.
És una recepta molt fácil, que quasi bé es fa tota sola i surt molt bona.



INGREDIENTS:

1 Espatlla de xai
2-3 grans d'all
Oli
Conyac
Mel
Suc de llimona


PROCEDIMENT


En una safata del forn hi posem l'espatlla amb uns talls que ja ens haurà marcat el carnisser perquè es cogui millor, amb sal i pebre. A la mateixa safata hi posem els alls pelats i un raig d'oli d'oliva per sobre.


El forn ja el tenim calent a 200ºC i hi posem la safata.
Al cap d'una estona , quan veiem que es cou ràpid hi tirem un bon raig de conyac per sobre de l'espatlla i abaixem el foc a 180ºC.
Mentre preparem, una salsa amb què pintarem l'espatlla que li donarà bon gust i un color molt daurat. 


Agafem el suc d'una llimona i hi afegim unes 2 cullerades de mel i unes branques de farigola,  ho barregem amb una cullera i ho tirem per sobre de l'espatlla.


de tant en tant anem tirant sobre l'espatlla el mateix suc del rostit i si convé hi posem una mica d'aigua.
Depenent de la mida, però normalment  amb un pes de 1-1,5 quilos al cap de 1- 1,30h ja està cuita.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada