dilluns, 27 de febrer de 2012

Pastís d'aniversari de xocolata amb cobertura de cafè amb llet

Les noies de  Memòries d'una cuinera, la Judith i la Mònica , ja s'han fet grans, ja tenen 1 any de reptes acumulats i en són molts i tots molt bons, pertant res millor per celebrar-ho que fer un bon pastís d'aniversari. 

PER MOLTS ANYS





INGREDIENTS

150g sucre
150g xocolata negra
4 clares d'ou
250g farina
4 cullerades de llet
150g mantega
1 culleradeta d'impulsor (Royal)
4 iemes d'ou
Sal



PROCEDIMENT


Fonem la mantega al microones i la reservem .
Agafem la xocolata, la tallem a troços petits i també la fonem al microones juntament amb una culleradeta d'aigua perquè no es cremi. S'ha d'anar vigilant, màxima potència 1 minut i remenem. Després batem les clares d'ou amb una punta de sal amb la batedora de barilles fins que quedi a punt de neu.
Batem les iemes d'ou amb el sucre fins que dobli de volum i hi incorporem la mantega fosa.  
Tamitzem la farina juntament amb l'impulsor i després l'anem afegint de mica en mica en el bol on hi han els ous, sucre i mantega.
Ho integrem tot i finalment hi posem la xocolata desfeta i les clares , remenant en compte.
Untem un motlle amb una mica de mantega i hi aboquem tota la massa. Tenim el forn escalfant a 200ºC i hi posem el motlle i llavors podem abaixar el foc a 180ºC durant 30 minuts i ja està cuit quan amb un escuradents el punxem i surt net.

COBERTURA


250g nata líquida
Cafè expresso soluble
Sucre


Una vegada en pastís està fred, el tallem pel mig i hi posem la cobertura de Cafè amb llet.( Aquesta idea l'he treta del blog de la Bea Roque de ElRincon de Bea .
L'he preparada: batent la nata líquida fins que quedi consistent i llavors hi afegeixo el sucre i el cafè soluble al gust del consumidor.

El deixem refredar a la nevera i que vagi de gust!









4 comentaris:

  1. moltísssssimes gràcies bonica!!! és un plaer tenir aquest pastís pel recull d'aquest mes!!! molts petonets

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Rosa Maria i que en poguem fer molts més juntes! Ja saps, t'esperem.
    Quin detall més maco, una espelma amb un 1!;)
    Moltíssimes gràcies per participar!

    ResponElimina
  3. Que bo, m'agrada la cobertura de café amb llet nyammm
    Un petonet

    ResponElimina
  4. Boníssim es poc!! Quina pinta!! Un petó

    ResponElimina