diumenge, 19 de febrer del 2012

Limoncello

Ja fa unes setmanes que vaig decidir de fer el Limoncello. És un procés una mica llarg no és difícil però requereix una bona maceració que s'aconsegueix amb temps. El resultat val la pena és molt bo. He seguit la recepta de "Els fogons de la Bordeta"




Us transcric la recepta tal qual tenen ells que és com la vaig fer

INGREDIENTS

1,5 l d'aiguardent 
10 llimones mitjanes
800 ml d'aigua
600g de sucre


PREPARACIÓ

Comencem pelant les llimones, va bé fer-ho amb un pelador de patates perquè així tens la pell fina i sense res de color blanc que donaria gust amarg.





Posem totes les pells dins un pot ben gran on hi tenim l'aiguardent. El tapem i el deixem reposar macerant durant una setmana. Millor posar-lo en un lloc fresc i fosc. Jo el vaig posar en un celler que tenim.

Al cap d'una setmana aquest aiguardent ja té un color groc molt bonic. Ara hem de preparar un xarop fet amb el sucre i l'aigua. Ho escalfem i ho deixem bullir durant 5 minuts. Tanquem el foc i quan està fred ho afegim a la barreja de l'aiguardent i les llimones. Ho deixem reposar 1 o 2 setmanes més ben tancat. Jo l'he deixat 2 setmanes.






Passat aquest temps ja està apunt de tastar

Ho passem per un colador fi a diferents ampolles de vidre i al congelador.

S'ha de veure ben fred i el resultat és ESPECTACULAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






1 comentari: