Aquest és un pa molt fàcil de fer a casa i sempre queda bé i molt bo.
INGREDIENTS:
- 500g farina de força
- 375ml d'aigua tèvia
- 2 culleradetes (cafè) de sal
- 1 sobre de llevat liofilitzat per panaderia (4-5g)
PROCEDIMENT
En un bol hi posem la farina i el llevat. El remanem amb una cullera de fusta o l'espàtula. Tirem l'aigua tèvia i la sal i ho anem remenant amb l'espàtula fins que tingui una consistència pastosa, no queda molt sòlida.
Ho tapem amb paper film i el deixem a la nevera 12 hores. L'endemà el deixem temperar i posem una mica de farina sobre el marbre i hi tirem tota la massa, en compta. Hem de fer 4 o 5 plecs amb l'espàtula, cada cop en direccions diferents.
Va agafant més consistència i una forma més arrodonida. El tornen a posar dins un bol enfarinat i el deixem llevar una altra vegada durant 1 hora o 1 hora i mitja, ben tapat amb un drap de cotó.
En el moment de coure'l, agafem una olla de Pyrex , hi posem una mica de farina en el fons i hi posem la massa en compta. L'arrodonim una mica, li podem fer uns talls amb un cúter ben afilat i empolsimem amb una mica de farina, li donarà un aspecte més rústic. S'ha de tapar i el posem al forn a 250ºC i després abaixem a 200ºC al cap de 15 minuts. El forn no s'ha de pre-escalfar abans.
Passats 30-40 minuts veiem que ja es comença a enrossir i si treiem la tapa i li donem cops, sona buit. Això és senyal que ja està cuit. El deixem destapat perquè s'acabi d'enrossir uns 5 minuts i ja estarà.
El treiem del forn i el deixem reposar sobre una reixeta perquè es refredi i ja es podrà menjar.
segur que és fàcil Rosa Mª???? t'ha quedat molt be! petonets
ResponEliminaHe de fer això de deixar-lo una nit a la nevera, segur que guanya molt.
ResponEliminaBon cap de setmana!
Ahhhhhhhhhhh! És el que em vas explicar de fer? No sabias que eres tu!!
ResponEliminaSi, és el que vaig fer dins l'olla de pyrex. Prova'l de fer és molt fàcil i surt molt bo.
Elimina