dilluns, 26 de desembre del 2011

CANELONS DE CONFIT D'ÀNEC

Aquest mes és molt estressant i si a sobre et proposes que tot ho vols fer tu , encara més.
Vaig fer torrons pel repte de "La recepta del 15" i com que van sortir tan bons vem dir, per Nadal els farem nosaltres, de què els farem, de tots tipus i com que de receptes no ens en falten doncs sóm-hi.




Podríem fer algun detallet pels convidats? Podríem fer galetes, doncs a fer galetes i és clar de receptes també en tenim o sigui les triem i les fem.
Però a part d'això per Sant Esteve tinc convidats per tant haig de pensar i fer el dinar. Sort que és Sant Esteve i com mana la tradició catalana s'han de fer Canelons per tant el repte de " Memòries d'una cuinera "m'ha anat pefecte.
No fa gaire temps vaig veure aquesta recepta al programa de Cuines de TV3 i vaig pensar que algun dia els provaria, ha arribat el gran dia.



INGREDIENTS

4-5 cuixes d'ànec confitat
1-2 cebes mitjanes
100 ml de nata líquida
250g fredolics
100ml llet
60g farina
Un raig de conyac
Foie
Pasta dels canelons



PROCEDIMENT

Per fer el farciment dels canelons és molt fàcil. Agafem les cuixes d'ànec i les dessossem. Tallem la ceba i la sofregim en una paella gran, quan està rossa hi posem l'ànec esmicolat i l'hi donem unes voltes.
Després hi tirem la nata líquida i ho deixem reduir una mica. Apaguem el foc i ho anem passant per la màquina picadora.
Ja tenim llest el farciment.








Posem una olla grossa al foc amb força aigua i hi tirem sal i prou, recordeu com diu la Mireia Carbó que no cal posar-hi oli.
Quan l'aigua bulli i tirem la pasta dels canelons i ho remenem i que cogui el temps que indiqui el fabricant.


Quan estan cuits anem tirant en compte l'aigua i al mateix n'introduim de freda fins que al final tota és freda. Deixem refredar la pasta i després ja la puc escórrer en compte d'una en una sobre el marbre o sobre un drap de cuina.

Posem el farciment dins la mànega pastissera i col.loquem la pasta un a sobre l'altra com ens va ensenyar la Mireia Carbó i treballem en cadena i els farcim tots.




Després fregim els fredolics, una mica de sal i hi tirem la farina, l'enrossim per perdre el gust de crua i hi tirem el conyac i després la llet fins que agafi una consistència de beixamel lleugera i la tirem sobre els canelons.

En posem una mica sobre la plata per enfrontar les canelons i els anem posant a sobre i els cobrim amb la resta de salsa de bolets. Posem a gratinar a forn i una vegada estan emplatats hi ratllem foie per sobre a gust del consumidor.





Boníssims!!!!!!!!!!






2 comentaris:

  1. Als qui heu fet canelons de confit us dic el mateix però es que és veritat: tinc ganes de tastar-los!
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries i feliç 2012!

    ResponElimina
  2. aquest farcit segur que és boníssim, perquè he vist ja unes quantes versions!!! molts petonets i moltíssimes gràcies per partiipar a Memòries!!!

    ResponElimina