dilluns, 14 de maig del 2012

Bagels

Feia molt temps que tenia pendent de fer uns Bagels, són aquests panets tan típics americans però que en realitat provenen de centre-europa. Aquí és molt difícil de trobar-ne per això m'he animat a fer-los. Buscant com sempre per la blogosfera vaig veure els de la Hilmar i no vaig dubtar, segur que surten perquè ho explica sempre molt bé. El seu blog es diu Mis recetas favoritas i val realment la pena. Ho he fet tal qual explica ella i han sortit perfectes.






INGREDIENTS

360g farina
150g farina de força
30g sucre
7g de sal
5g llevat sec instantani
20g mantega
300g aigua   


Per bullir els bagels:

Una olla amb aigua
50g de sucre
Sèsam

PROCEDIMENT

A l'amassadora hi posem tots els ingredients excepte la mantega. Ho deixem treballar durant uns 4 minuts i després hi posem la mantega, que treballi  2-3 minuts més  fins que quedi elàstic i brillant. Ho treiem i ho posem dins d'un recipient tancat durant 30 minuts.
Ho posem sobre el marbre i fem boles d'uns 90g i les col.loquem en una safata gran ben enfarinada i ho deixem uns 20 minuts.
Després agafem cada bola i fem els plecs per treure l'aire i tensar. Els aplastem una mica i hi fem un forat ben gran al mig. Els anem posant a la safata enfarinada i els deixem uns 15-20 minuts( no els podem deixar més temps perquè s'abaixen i queden atapeïts).



 Mentre ja podem escalfar l'aigua a l'olla amb el sucre i quan comenci a bullir baixem el foc i ja hi podem posar els bagels de 2 en 2. Els deixem uns 20 segons i els girem i 20 segons més. 



Quan els treiem els anem arrebossant de llavors de sèsam i els posem a la plata del forn. 


Els bullim tots i els posem al forn pre-escalfat a 220ºC i els coem durant 13-15 minuts que ja es veuen doradets.

Els deixem refredar en una reixeta i a menjar!













3 comentaris:

  1. No sabia que abans d'anar el forn s'havien de bullir... que curiós! T'han quedat perfectes!

    ResponElimina
  2. Gràcies per compartir aquesta recepta!!! Tenen molt bona pinta!

    ResponElimina