divendres, 11 de maig del 2012

Taller de pa a Triticum

El passat dimecres, la Montse i jo vem anar a Cabrera de Mar gràcies a la revista Cuina i a Triticum  de  Xevi Ramon. Com diu el seu segell, Flequers d'alta gastronomia.







És un concepte diferent d'un forn tradicional. Manté tots els avantatges del forn tradicional, controlant la primera qualitat de tots els productes i treballant el pa de la millor manera. On és doncs la innovació? Una vegada tenen la massa ja feta i a punt de coure la sotmeten a una congelació molt ràpida perquè no perdi res i així ho mantenen i ho encapcen per enviar a molts llocs, als millors restaurants. No té res a veure amb les baguettes congelades que ens couen a molts llocs, el concepte és totalment diferent perquè aquí treballen amb un producte de primeríssima qualitat i molt innovador en quant a textures, gustos, colors, sabors, olors...és  tot un conjunt de sensacions organolèptiques que ahir vem tenir l'oportunitat de poder-les provar.
Ens va fer una visita per tota la seva empresa , en l'ordre de com es treballa , des del producte inicial, com es barreja, s'amassa, fermenta i el forn. Vem veure els llevats naturals.... vaja ho vem veure tot.
Finalment va posar a coure unes barres d'un pa que es diu Paco Pérez, ell ja ens va explicar la història d'on ve el nom, i vem veure com funciona aquest forn d'última generació que es cou amb pala a la pedra.
Després va venir el tast! Impressionant, tot el seu equip ens va preparar totes les varietats de pans que fan, ens van explicar els ingredients i vem començar a olorar i provar, el bescuit, el d'olives negres, verdes i nous, el de nous i aranyons, el de vi, 5 cereals.......i finalment un de sorprenent com el d'algues ( tenia una olor i gust a marisc, a escopinyes!)
Tots eren tan bons i quan vem marxar , a més a més vem marxar ben carregats amb pa per sopar, va ser perfecte!




Ens va explicar que ara està apunt d'obrir una botita de cara al  públic  a la seu de Moritz a la Ronda Sant Antoni de Barcelona i un altre just aquí en el seu local i un altre també a Vilassar de Mar. Serà un concepte diferent, perquè a més a més de vendre el seu pa, vendrà productes relacionat amb ell, tot els seus ingredient i també serà un lloc de trobada, per seure i fer tallers.

Ja tinc ganes que l'inaugurin i us animo que hi aneu, valdrà la pena!

Un producte de primera!!!!!!!

Moltes gràcies






4 comentaris:

  1. Quina bona crònica!!! Jo no hauria sabut com plasmar tan bé tot el que vem veure amb els ulls, sentir amb el nas , les orelles,el paladar.......i l ànima!!!!

    ResponElimina
  2. Ostres que interessant!! Aquest pa te una pinta boníssima. En prenc nota.

    ResponElimina
  3. Quina sort assistir a aquest taller, segur que va ser molt interessant!
    El pa d'algues ha de ser molt sorprenent!

    ResponElimina
  4. Oi que són profitosos aquests tallers? Me n´alegro que hàgiu après tant.

    ResponElimina