dimarts, 27 de novembre del 2012

Magdalenes a l'oli d'oliva

Les  magdalenes  són bones per esmorzar, berenar, entre hores, de postre..... Poden ser dolces i salades, i cadascuna d'elles té tantes variants com cuiners i cuineres diferents hi hagi. Però el que està molt clar és que totes elles són molt bones.






Aquest mes les noies de  Memòries d'una cuinera ens han proposat de fer Magdalenes. Tinc moltes ganes de veure'n el recull que en faran perquè tindrem receptes per cada dia de la setmana. Quin perill, ja podem anar comprant motlles per poder-los omplir. I parlant de motlles, no creieu que cada vegada són més bonics? 


He fet unes magdalenes salades, molt semblant a les típiques que faig normalment però l'oli d'oliva li dóna un gust molt bo, molt d'abans.

Magdalenes a l'oli d'oliva

INGREDIENTS

4 ous
225g de farina
225g de sucre
160g d'oli d'oliva suau (0,4º)
1 sobre d'impulsor químic (Royal)
Pell de mitja llimona ratllada




PROCEDIMENT

Separem els rovells de les clares. Muntem les clares a punt de neu.
Barregem i blanquegem els rovells amb el sucre amb una batidora de varilles. Després hi afegim  l'oli i la farina i l'impulsor tot ben tamitzat. Barregem amb una espàtula i hi afegi la pell de la llimona ratllada.
Finalment hi posem les clares amb compte de no barrejar-ho massa.
Ho deixem reposar a la nevera un parell d'hores.
Escalfem el forn a 180ºC i hi posem les magdalenes dins el motlle omplint fins a 2/3 parts.
Al cap de 10-15 minuts ja estan rosses i cuites. S'hi pot posar abans d'anar al forn una mica de sucre sobre de cadascuna perquè hi quedi el toc cruixent del sucre.









4 comentaris:

  1. Aquestes amb oli d´oliva les vaig fer l´any passat! em va sorprendre a be! lo bones que estan! petons

    ResponElimina
  2. Si que hi ha motlles macos, fa pena que durin tan poquet.
    A casa també fem servir l'oli a les receptes dolces tot i que gairebé sempre de gira-sol.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  3. Aquestes són les que fem a casa!! Nosaltres fem servir oli d'oliva de collita pròpia i queden estupendes!

    ResponElimina
  4. Estic d'acord, les magdalenes són boníssimes a totes hores!!! moltíssimes gràcies per pareticipar a Memòries. Molts petonets

    ResponElimina