Postre italià per excel.lència. Segur que hi ha tantes receptes com cuiners/eres diferents hi hagi. N´hi en format pastís i en format copa.
Jo prefereixo en format copa, queda més cremós i no tan compacte com els que he menjat que més aviat sembla un pastís de Tiramisú.
És ràpid i fàcil de fer .
INGREDIENTS
150g cafè expresso
Rom o qualsevol altre licor, Amaretto...
2 cullerades soperes de sucre
3 ous
80g sucre
250g mascarpone
Cacau per decorar
Melindros
PROCEDIMENT
Preparem el cafè i el barregem amb les 2 cullerades de sucre i el raig del rom. Banyem els melindros en aquesta preparació i els escorrem una mica i els posem a la base de la copa o motlle que utilitzem.
Barregem les iemes dels ous amb el sucre fins que quedi blanquinós i a part muntem les clares a punt de neu.
Afegim el formatge a les iemes i ho barregem i després hi incorporem les clares. Ja tenim la segona massa feta
Posem aquesta preparació sobre els melindros empapats i ho posem a la nevera fins el moment de servir-ho que hi empolsimarem per sobre una mica de cacau.
Nyam nyam!!!
ResponEliminaTens un detallet al meu blog!!!
http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2012/11/nou-premi.html
Jo també sóc de tiramisú en copa!! Merci per la teua visita, em quede una estoneta per aqui! Marta
ResponElimina