dilluns, 20 de maig del 2013

Fougasse d'olives negres








Un altre pa per provar, feia temps que en tenia ganes,  és la Fougasse. Aquell pa de massa blanca que l'extenem i llavors li fem uns talls i queda un pa blanc obert com una fulla.
L'he fet amb olives negres perquè quedi més gustós. La recepta l'he treta del llibre de Richard Bertinet, un altre geni del pa. El llibre es diu " Panes" i hi ha 50 receptes molt ben explicades


INGREDIENTS


500g farina de força
10g llevat fresc
10g sal
350g d'aigua
150g olives negres

PROCEDIMENT

En un bol hi barregem tots els ingredients amb una ma. Ho deixem reposar uns 10 minuts i tornem a barrejar, anem posant els extrems cap el centre, i 10 minuts més de repòs. Això ho fem tres vegades.  A la segona vegada hi incorporem les olives ben tallades. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar fins que dobli el volum.
Preparem la taula enfarinada i aboquem la massa amb compte de no fer-la baixar. Fem un rectangle i la tallem per la meitat i cadasuna amb tres troços. Cada troç li donem una forma rectangular i li fem un tall longitudinal i després varios pels costats. Els posem damunt de  la safata del forn que ja està calent a 230 graus.
En el moment de posar-los hi tirm uns glaçons a la base per crear vapor. Els coem durant uns 10 minuts fins que quedin dauradets.
Si en volem guardar algun per un altre dia els coem igual i als 5-6 minuts els treiem, els deixem refredar del tot i llavors els congelem.
El dia que els volguem coure ho fem al forn a 200graus durant 10 minuts.

Ha quedat esplèndit i boníssim








10 comentaris:

  1. Hola maca!! M'agrada molt la recepta...però això dels talls..em faig un embolic. El dia que els faci ja t'ho dic...a veure si em queden com a tu!
    Gràcies!!!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  2. M'encanta! La provaré!
    Gràcies per compartir!

    Cristina
    cuinem-cuinem.blogspot.com.

    ResponElimina
  3. Les olives no m'agraden, però aquesta fougasse és espectacular! Faria que m'agradessin i tot!

    ResponElimina
  4. La veritat es que mai m'he atrevit a fer pa... aixó de tenir que pastar la massa... tinc pànic, pero de la forma que ho expliques sembla força senzill, així que un dia d'aquests m'animo i el faig!!!
    Ahhhh... quan puguis pasa pel meu blog a recollir uns quants premis
    http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/05/tanda-de-premis.html
    Ptons i salut
    Lourdes

    ResponElimina
  5. Mare meva!!! Quina delicia Rosa Maria!!! T'han quedat espectaculars!!!

    Ptons

    ResponElimina
  6. Que bona, Rosa Maria! els pans amb olives o bé amb nous són els meus preferits! Això de la fogassa ho vaig veure un dia al programa cuines. És de les terres valencianes, oi? Em va encantar! I avui m'ha sorprès molt la teva recepta tan bonica!

    ResponElimina
  7. Fa temps que ho vaig veure en uns altres blogs i m'ho vaig apuntar a pendents, però encara no m'he animat a fer-los. T'han quedat genial!! Petonets

    ResponElimina
  8. Justament avui he publicat una recepta de fougasse al meu blog, la primera que faig! I ara, buscant altres blogs que n'haguessin fet, he arribat al teu!! T'ha quedat fantàstica i segur que estava boníssima!!

    Una abraçada i si et sembla em quedo per aquí!! ;)

    Petonets!

    ResponElimina
  9. T'han quedat de professional!!!! Tu tens els pans més que dominats!!!!! A mi la fougasse em fa cert respecte...potser pel tema del talls o... no ho sé. Ho hauria d'intentar! :)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. T'espera un premi al nostre blog, felicitats!!!

    ResponElimina