Quan pugem a La Cerdanya, a Cereja, una petita pedania de Llívia, sempre pujo a comprar als supermercats francesos. Sempre acabem baixant més carregats que quan pugem, què hi farem!
Una de les coses que compro són galetes i sobretot les Bretones, ens agraden molt. Aquests dies que molts de vosaltres feu i pengeu receptes de galetes nadalenques m'he decidit per provar de fer les Bretones.
Han sortit molt bones i fàcils de fer i per mi molt milllors que les típiques nadalenques, no ens agraden gaire molt boniques però amb poc gust.
INGREDIENTS
90g mantega salada
90g de sucre morè
1 iema
125g de farina de força
PROCEDIMENT
Treballem bé la mantega pomada amb unes varilles elèctriques. Després hi afegim el sucre i batem fins aconseguir una barreja ben cremosa.
Després hi posem la iema i tornem a remenar.
Després l farina. Ho treballem i ho posem a l'encimera. Amassem una mica i fem una bola, ho emboliquem amb film i ho posem a la nevera durant 20 minuts.
Després l'estirem amb un corro amb un gruix d'uns 0,5 cm. Amb diferents talla galetes, tallem la massa i la posem damunt de la safata de forn amb paper sulfuritzat.
El forn ja el tenim calent 180º i les coem uns 10 minuts, fins que queden daurades.
Les treiem i posem damunt d'una reixeta i ja les podem menjar. Són boníssimes, el toc salat de la mantega és una passada!
Tinc ganes de buscar i fer més receptes amb aquesta mantega
Jo també en compro...i m'encanten, però la versió casolana segur que encara és més bona! Petons!
ResponElimina