divendres, 27 de febrer del 2015

Pa àrab




L'altre dia aquest pa el vaig veure al programa Karakia. Eren unes noies marroquis, amb orígens a Ceuta crec. De seguida vaig buscar la recepta per poder-lo fer.



INGREDIENTS

250 g de farina panificable
250g de sèmol fina
10g sal
10g sucre
10g llevat fresc
400g aigua

PROCEDIMENT

Amassem a mà o a amassadora tots els ingredients excepte el llevat. Quan està tot ben barrejat i homogeni hi afegim el llevat.
Quan està la massa ben amassada uns 15-20 minuts la posem dins un bol tapada durant 1 hora aproximadament fins que dobli el volum.
Després desgasifiquem i la separem amb 2 boles.
Sobre uns draps amb bastanta sèmola hi posem les boles i les anaem aplanant fins tenir forma arrodonida i prima, uns 1-1,5 cm.
Les tapem amb més sèmola per sobre i el drap. Podem deixar reposar-la per estirar-la bé.
Al cap de mitja hora ja haurà llevat suficient i les podem posar al forn ja calent a 180 graus i les coem durant uns 10 minuts. Abans d'anar al forn la punxem per sobre amb una forquilla o li fem un foradet al mig perquè surti el vapor. No han de quedar daurades, és un pà que queda blanc .
Queda molt tou i molt bo. El pots menjar, anant-lo trencant tal qual amb la mà o també el pots obrir pel mig i farcir-lo



2 comentaris:

  1. Prenc nota de la teva recepta!!! És un pa que m'agrada que moltíssim i no aconsegueixo que m'acabi de sortir bé!!!
    El Karakia...un dels millors programes gastronòmics i culturals de la nostra televisió pública.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Mira veus, jo aquest el tinc a pendents! Ha quedat espectacular també!! I diuen que és molt bo!! :)
    Una abraçada guapa!

    ResponElimina