dimarts, 9 de juny del 2015

Pa de motlle blanc





Per esmorzar m'agrada provar de fer pans diferents. Panets de pa, de viena, d'hamburgueses, bagels i sobretot pa de motlle. Aquest últim és també tot un món.
Hi ha receptes diferents, però bàsicament varia si porta llet o no i si aquesta llet és líquida o en pols. La presència de la massa mare també influeix però això ja és un altre món. També es pot jugar amb la combinació o no de difernets farines.
El d'avui l'he fet només amb farina blanca de força i ha quedat boníssim. La recepta l'he adaptat del magnífic Jon Kepa.




INGREDIENTS

550g de farina de força
275g llet
75g d'aigua
14g sucre
10g sal
50g mantega
10g llevat fresc
1 ou


PROCEDIMENT

En una amassadora hi posem tots els ingredients excepte la mantega. Ho amassem uns 5-10 minuts i després ja hi afegim la mantega a trocets.
Ha de quedar ben amassat, ja sabeu que ha de passar la prova de la membrana. Uns 20 minuts amassant.
Després ho traiem i la posem en un bol amb una mica d'oli, la filmem i la deixem reposar una hora o hora i mitja fins que dobli el volum.
Després la posem damunt l'encimera i la desgasifiquem i en fem un rectangle.
L'enrotllem , la segellem bé i la posem dins el motlle ja untat amb oli o mantega.
Ho deixem reposar fins que  augmenti quasi el doble del volum i el posem una mica pintat amb llet al forn ja calent a 180ºc durant uns 20-30 minuts.
Compte que si es daura massa per sobre li podem posar paper de plata.
El treiem del motlle i el tornem al forn perquè es dauri per dins uns 5-10 minuts.
El posem sobre una reixeta perquè es refredi .
Qual està ben fred el podem tallar a llesques i les congelem.
Per esforzar queda bonísimo ben torradet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada