dimarts, 12 de novembre del 2013

Tarta Sacher





A casa som quatre. El Joan i la Laura són més de pastissos de xocolata i el Francesc i jo som més de flams, crema catalana, pastissos de formatge , de poma.....
Ja feia dies que l'equip contrari em demanava que fes una Sacher i coincidint amb l'aniversari del Joan va arribar el dia.
No l'havia feta mai i va quedar molt bona de gust i espectacular.






INGREDIENTS

Pel pastís de xocolata

110g mantega
110g sucre glaç
110g sucre normal
110g ametlla molta
6 ous
150g xocolata negra per fondre
100g farina
10g d'impulsor químic (Royal)

Per fer l'almívar

50g d'aigua
50g de sucre
1 cullerada sopera de melmelada d'albercoc

Pel farciment


Melmelada d'albercoc

Pel glassejat

100g nata postres


150g xocolata per fondre
30g mantega
3 cullerades soperes d'aigua


PROCEDIMENT

Primer de tot hem de fer el pastís de xocolata.
En un bol gran separem els rovells de les clares. Batim molt bé els rovells amb el sucre normal, ha d'augmentar molt de volum. Després hi afegim l'ametlla molta i la mantega. Tot ha de quedar ben barrejat i cremós.
A part muntem les clares a punt de neu i quan ja estigui forta hi afegim el sucre glaç.
Desfem la xocolata al microones, anem fent tandes de 20 segons i ho mirem fins que estigui ben desfeta, compta que no es cremi.
ja la podem incorporar a la barreja dels rovells. Ara la farina tamitzada en vàries tandes i l'impulsor. Ho fem amb una espàtula  i finalment les clares també en vàries vegades. Ho barregem de sota a sobre, compta de que no es baixin.
Forrem un motlle desmuntable amb paper sulfuritzat al fons i els laterals amb mantega o esprai antiadherent.
El forn ha d'estar calent a 180-200ºC durant 40-50 minuts. Si veiem que es daura massa per sobre el tapem amb paper de plata.
El traiem i deixem refredar completament. Quan estigui ben fred el tallem en 3 parts i posem un escuradents en els tres laterals perquè quan els separem per farcir i els tornem a col.locar estiguin al mateix lloc.
Per fer l'almívar, esclafem l'aigua i el sucre i la melmelada i la deixem bullir 5 minuts.
Quan està freda pintem cada cara del pastís i després la farcim de melmelada d'albercoc, posem l'altra capa del pastís i fem el mateix, almíbar i melmelada.
Per fer el glassejat, posem la nata líquida en un cassó al foc i quan bulli hi posem la xocolata tallada a troços i la mantega, ho remenem bé i ho tornem al foc juntament amb l'aigua . Ho deixem 1-2  minuts i ja està llest.

Posem la tarta damunt d'una reixeta amb paper de plat per sota per la xocolata que caurà. Anem tirant el glassejat de xocolata damunt de tota la carta del centre cap als laterals. Al ser bastant líquida es reparteix molt bé i de seguida queda fina i brillant. Senzillament perfecta.

Amb aquesta tarta hem celebrat un bon aniversari.






dilluns, 11 de novembre del 2013

Pebrots farcits de truita de patata




Sóc una apassionada de la truita de patates, m'agrada molt i un dia viatjant per la blogosfera vaig veure aquesta recepta. No recordo quin blog era ni ben bé si la recepta era igual però em va donar la idea.
Ha quedat fantàstic serveix com entrant o plat principal.



INGREDIENTS

4 pebrots verds
4 ous
2-3 patates mitjanes
1 ceba
sal
oli


PROCEDIMENT


Tallem les patates i la ceba com ens agradi per fer la truita. Ho coem a la paella amb força oli. Quan ja estigui cuit, escorrem l'oli i ho posem en el bol on ja tenim els ous deixatats amb sal. Ho deixem una estona.
mentre agafem els pebrots que ja em procurat que fossin el més rectes possibles. Els rentem , tallem l'extrem i les llavors que pugui tenir dins.
Els posem dins d'un got o pot alt de manera que quedin verticals i apunt per farcir. Amb una cullera anem farcim els pebrots de la bresa de la truita de patata.
Posem una paella amb força oli al foc i primer marquem els pebrots pel costat tallat així queda ben segellat i no vessa.
Els anem coent durant uns minuts i els anem girant , de manera que quedi cuit per tots costats. Els treiem i deixem reposar damunt paper absorvent.
Quan estan freds els podem tallar en rodanxes, queden molt ben presentats i va millor per servir i menjar.
Es pot menjar tan fred com calent, va a gustos.
A cas va ser un èxit total, tot i no ser gaire amants dels pebrots.


dijous, 7 de novembre del 2013

Borratxos de crema cremada




De la pastisseria, m'agraden moltes coses, i reconec que em dominen més els gustos de crema i els dels pastissos de formatge i poma. El braç de gitano de crema pertant és un gran encert i ja l'he fet vàries vegades amb diferents farciments.
Aquest postre d'avui és una versió d'aquest braç de gitano, és boníssim. L'he tret del fantàstic blog del Ramon, Què hi ha de postres. No deixeu de passar-hi i veureu quins postres fa.




INGREDIENTS

Pel pa de pessic

4 rovells
1 ou
4 clares
50 g+50 g de sucre.
50 g de farina.
50 g de Maizena.
1/2 pell de llimona ratllada.

Per la crema pastissera:

500g de llet
80 g de sucre
6 rovells de ou 
40 g de Maizena 

Per la crema de cremar:

100 g de llet
150 g de sucre
2 ous
20 g de maizena

Rom, conyac...

PROCEDIMENT

Pe fer el braç, en un bol hi posem els rovells, l'ou i 50g de sucre. Ho batem molt bé perquè augmenti molt de volum.
Les clares també les muntem a punt de neu i hi afegim l'altra meitat del sucre.

En el bol dels rovells hi afegim en varies vegades la farina tamitzada i la maizena. Amb molt de compte i baix cap amunt. Després ja hi podem incorporar les clares.
Ho posem tot en una mànega pastissera i ho repatim sobre la placa de forn amb paper sulfuritzat. Ho posem en forma de rectangle.
El forn ja el tenim calent a 200ºC i el coem uns 4-5 minuts. Si el toquem no s'ha d'enganxar. 
Ja el podem treure i deixar refredar. La tombem damunt d'un altre paper de forn.

Per fer la crema:

Posem la llet a bullir  i després la tirem damunt dels ous i sucre i la maizena que ja els tenim ben barrejats. Ho remenem i ho tornem al foc i anem remenant fins que agafi la consistència més espessa.

Per la crema de cremar:

Ho fem igual que l'altra crema, l'única diferència és la quantitat de sucre perquè va més bé per cremar després.


Ara ja podem muntar els borratxos:

Damunt de la planxa i posem tota una capa de crema i amb l'ajut del paper de sota l'enrotllem com un cilindre.
La posem a la nevera unes hores. Així es refreda més i la podrem tallar més bé.

Quan ja està ben freda la tallem a unes rodanxes de 3-4 cm, va a gustos. A cadascun hi posem un raig del licor que volguem, rom , conyac.... i després una capa de la crema per cremar. Una mica de sucre per sobre i ho cremen amb una pala o un cremador.

És una recepta fantàstica i boníssima








dijous, 31 d’octubre del 2013

Panellets de la Carme Ruscalleda



Per la castanyada toca fer panellets com cada any. Aquesta vegada per variar he seguit la recepta de la Carme Ruscalleda i tot i que encara no els he provat tenen molt bona pinta.
Ja sabeu que per menjar els panellets hem de tenir apunt un bon vi bo per fer-los passar.



INGREDIENTS

Per fer la massa:

500g d'ametlla en pols
350g de sucre
150g d'aigua
1 clara d'ou

Per fer les diferents varietats:

200g de pinyons
200g de coco ratllat
cacau en pols
Pell de llimona ratllada
Pasta de llimona de Sosa
Candy Melts per decorar
Pasta de codony de gust de maduixa
4 rovells d'ou per pintar

PROCEDIMENTS


En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir una textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en pols, i es remena contínuament amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. (jo l'he deixat tota la nit)
Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulguem preparar.

- Per als de pinyó:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s'arrebossen amb una barreja dels pinyons amb rovell d'ou. Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de forn . 
S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D'aquesta manera, l'interior queda ben tendre.

- Per als de llimona 
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja la ratlladura de llimona i una cullerada de pasta de llimona. Es formen petites boles i s'arrebossen amb sucre. Es col·loquen al damunt d'una safata i llavors fem un petit forat al mig. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Després hi posem els candy melts fosos al centre on hi ha el forat.

- Per als de xocolata:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja una mica de cacau en pols i es barreja fins aconseguir una mescla de color marró uniforme. Es formen petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). 

- Per als de coco:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja el coco ratllat. Se'ls dóna la forma desitjada i s'arrebossen amb coco ratllat. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts).

- Per als d'ametlla crocant

S'agafa una altra porció i li donem una forma arrodonida i fem el mateix que amb els de pinyons però hi posem l'ametlla crocant juntament amb l'ou. S'enfornen a 200ºC uns 5 minuts.

-Els de pasta de codony de gustos

Agafem més massa i l'aplanem i al mig hi posem la pasta de codony i ho tornem a tancar. Després anem tallant petits cercles del cilindre farcit i al forn a 200ºC 5 minuts



BONA CASTANYADA!!!!! 









dijous, 24 d’octubre del 2013

Scones



Continuem amb una altra recepta de pa, són els Scones. Són uns panets típics escocesos que es poden menjar freds o tebis, acabats de fer.
Ideals per menjar per esmorzar o berenar.
Els podem trobar sense res, com he fet els meus o amb panses al seu interior.
La recepta l'he adaptat del llibre "Panes" de Richard Bertinet.


INGREDIENTS

600g farina normal
150g sucre
150g mantega amb sal
40g d'impulsor (Royal)
190g de crema de llet espessa
190g de llet
2 ous


PROCEDIMENT

En un bol hi posem la mantega , a temperatura ambient juntament amb la farina. Intenetent anar-ho barrejant, després el sucre i l'impulsor.
Després la crema de llet i la llet. Ara ja ho podem barrejar bé.
Ho aboquem sobre l'encimera enfarinada, fem dos plecs i la deixem en forma de quadrat i la tapem durant uns 15 minuts.
Després estirem la massa fins a tenir uns 2,5-3 cm de gruix i l'anem tallant en forma de quadradets o triangles, com preferim.
Els posem sobre una placa de forn ben separats i els pintem amb l'ou una vegada, deixem 5 minuts i ho tornem a pintar.
El forn ja el tenim a 200ºC i ja els podem posar durant uns 20 minuts o ja es vegin cuits.
Deixem refredar una mica sobre una reixeta i si no ens en podem estar ja en podem menjar sols o farcits amb crema, melmelada, mantega.....




dimecres, 16 d’octubre del 2013

Pa de canyella i mel




Avui 16 d'octubre es celebra el Dia Mundial del pa


http://www.kochtopf.me/announcing-world-bread-day-2013-8th-edition











El pa d'avui, és un pa dolç que va molt bé per esmorzar o berenar. És un dels primers pans que vaig fer del fantàstic llibre del Daniel Jordá, " Panes creativos".


INGREDIENTS


500 g de farina de força
75g mel
100g mantega
12g sal
150g llet
100g aigua
30g llevat
7-10g canyella pols


PROCEDIMENT

En un bol gran hi posem tots els ingredients excepte la mantega. Ho anem barrejant amb una ma. Anem parant i deixem reposar la massa uns minuts i tornem a barrejar, d'aquesta manera amassem sense problema.
Quan ja la massa es vegi uniforme hi incorporem la mantega a temperatura ambient i ho tornem a treballar, al principi costa i sembla que no hi hagi manera però amb paciència l'anem incorporant.
Ho deixem tapat amb un drap uns 45 minuts.
Després ja podem separar la massa en diferents porcions depenent de com el volguem, jo en vaig fer un de rodó i un més petit dins d'un motlle.
Deixem que doblin el volum i llavors els pintem amb ou batut i els coem al forn ja calent a 180ºC durant uns 18 minuts o fins que estiguin daurats.
Els deixem refredar sobre una reixeta i a disfrutar.





diumenge, 13 d’octubre del 2013

Amic Invisible Gastronòmic AIG 2013

Un any més ja tenim el AIG aquí. Ja sabeu què és l'Amic Invisible Gastronòmic, conegut a tot el món mundial. Ja fa anys que el va començar a organitzar la Bea i després l'han continuat moltes amigues, l'any passat ho va fer la Joana Mis recetas bordadas  que és l'any que jo vaig començar i aquest l'any les valentes són la Cristina i la Jéssica de  Decogalletas  i per fer aquest magnífic logo les ha ajudat la Patrícia, podeu clicar aquí per saber-ho tot: AIG 2013







Ara ja sabem qui és el nostre amic o amiga invisible i ja només ens queda començar a investigar-la per poder fer el millor regal possible.
Si us haig de deixar o explicar coses sobre mi, és molt fàcil:

M'agrada molt cuinar, ja ho veureu al meu blog i tant dolç com salat. Per tant qualsevol utensili per cuinar serà benvingut al igual que qualsevol "prop" per poder utilitzar ( ja sabeu), als plats per poder fer les fotos pel blog.
Tot lo relacionat amb cuina o decoració de la casa m'agrada molt, per tant gràcies per endavant.

Fins aviat


Rosa Maria