A casa som quatre. El Joan i la Laura són més de pastissos de xocolata i el Francesc i jo som més de flams, crema catalana, pastissos de formatge , de poma.....
Ja feia dies que l'equip contrari em demanava que fes una Sacher i coincidint amb l'aniversari del Joan va arribar el dia.
No l'havia feta mai i va quedar molt bona de gust i espectacular.
INGREDIENTS
Pel pastís de xocolata
110g mantega
110g sucre glaç
110g sucre normal
110g ametlla molta
6 ous
150g xocolata negra per fondre
100g farina
10g d'impulsor químic (Royal)
Per fer l'almívar
50g d'aigua
50g de sucre
1 cullerada sopera de melmelada d'albercoc
Pel farciment
Melmelada d'albercoc
Pel glassejat
100g nata postres
150g xocolata per fondre
30g mantega
3 cullerades soperes d'aigua
PROCEDIMENT
Primer de tot hem de fer el pastís de xocolata.
En un bol gran separem els rovells de les clares. Batim molt bé els rovells amb el sucre normal, ha d'augmentar molt de volum. Després hi afegim l'ametlla molta i la mantega. Tot ha de quedar ben barrejat i cremós.
A part muntem les clares a punt de neu i quan ja estigui forta hi afegim el sucre glaç.
Desfem la xocolata al microones, anem fent tandes de 20 segons i ho mirem fins que estigui ben desfeta, compta que no es cremi.
ja la podem incorporar a la barreja dels rovells. Ara la farina tamitzada en vàries tandes i l'impulsor. Ho fem amb una espàtula i finalment les clares també en vàries vegades. Ho barregem de sota a sobre, compta de que no es baixin.
Forrem un motlle desmuntable amb paper sulfuritzat al fons i els laterals amb mantega o esprai antiadherent.
El forn ha d'estar calent a 180-200ºC durant 40-50 minuts. Si veiem que es daura massa per sobre el tapem amb paper de plata.
El traiem i deixem refredar completament. Quan estigui ben fred el tallem en 3 parts i posem un escuradents en els tres laterals perquè quan els separem per farcir i els tornem a col.locar estiguin al mateix lloc.
Per fer l'almívar, esclafem l'aigua i el sucre i la melmelada i la deixem bullir 5 minuts.
Quan està freda pintem cada cara del pastís i després la farcim de melmelada d'albercoc, posem l'altra capa del pastís i fem el mateix, almíbar i melmelada.
Per fer el glassejat, posem la nata líquida en un cassó al foc i quan bulli hi posem la xocolata tallada a troços i la mantega, ho remenem bé i ho tornem al foc juntament amb l'aigua . Ho deixem 1-2 minuts i ja està llest.
Posem la tarta damunt d'una reixeta amb paper de plat per sota per la xocolata que caurà. Anem tirant el glassejat de xocolata damunt de tota la carta del centre cap als laterals. Al ser bastant líquida es reparteix molt bé i de seguida queda fina i brillant. Senzillament perfecta.
Amb aquesta tarta hem celebrat un bon aniversari.
Només es pot dir una cosa ESPECTACULAR!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
a mi 'encanta la sacher, jo la faig però amb mermelada de maduixa
ResponEliminamolt bona
Hola Rosa Maria!
ResponEliminaAcabo de descobrir el teu blog i m'hi quedo com a seguidora i t'enllaço al meu.
Vaig fer una Sacher fa poc i ja en tinc ganes de fer-ne una altra, jo em quedaría a l'equip de la xocolata...
Et vaig llegint i enhorabona pel blog!
Petons
Sembla deliciosa, Rosa Maria.
ResponEliminaLa Sacher y la Selva Negra son de mis preferidas, y lo más prestoso es que estén jugosas como la tuya, riquísima. un beso!
ResponEliminaJa et vaig comentar al Facebook que t'ha quedat de conya!! A mi em va certa mandra posar-m'hi: li tinc una mica de respecte a la Sacher tot i que no acabo de saber perquè :) L'hauré d'apuntar a pendents...
ResponEliminaUna abraçada guapa!
Ostres quin tall...ben bé com la vienesa!!! Un petonàs!
ResponEliminaM'apunto a l'equip contrari!!!!! M'encanta la Sacher. T'h quedat genial la cobertura. petonets
ResponEliminaRosa Maria! T'ha quedat perfecte, la xocolata fina brillant i ha d'estar boníssim!!!!
ResponEliminaAquest és un dels meus pastissos preferits, t´ha quedat espectacular amb aquesta capa de xocolata lluenta per damunt. Petonets
ResponElimina