dijous, 21 de novembre del 2013

Costellam de porc al forn



L'altre dia estàvem a Barcelona el Francesc i jo i al plantejar-nos on dinar, el Francesc ho va tenir claríssim. Estàvem per La Maquinista, pertant va triar un restaurant americà on tot és bastant King size i es va demanar "un costellam  de porc ibèric complert".
No cal que us expliqui el que va disfrutar.
Aquesta setmana està d'exàmens i he pensat fer-li un " bon dinar", dels seus, dels que li agrada. Li he fet un bon plat de patates fregides i "un costellam de porc al forn, a la meva manera". He tret idees del blog de La gal.lia Catalana que en té vàries receptes.
La veritat és que ha quedat molt bo, ho repetirem. Ens ha agradat a tots quatre.



INGREDIENTS

Un costellam de porc sencer
1 porro
2 pastanagues
Mel
Conyac
Ceba fregida (Ikea)

PROCEDIMENT

El dia anterior, salpebrem el costellar i en un tupper hi afegim les verdures tallades i la ceba per sobre la carn. Hi posem una mica d'oli i ho guardem a la nevera fins l'endemà.
Posem tot el preparat en una plata pel forn hi afegim una mica més d'oli i ho coem tapat amb paper de plata al forn a 150 graus  durant uns 45 minuts.
Després ho destapem i ho coem 20 minuts més.
Preparem la mel en un bol , l'escalfem una mica i hi afegim un raig de conyac i amb un pinzell pintem tota carn.
Al coure's es va caramelitzant. Anem girant la peça de carn i l'anem pintant.
Al cap d'uns 20 minuts ja estarà llesta.






3 comentaris:

  1. He visto la receta hace un ratito, pero la había perdido de vista, menos mal que la he encontrado porque está buenisima. Gracias. Ceci

    ResponElimina
  2. Quina passada de costellam! Això és un bon tros de carn! I la recepta ha de ser molt gustosa!

    ResponElimina
  3. Aquest plat t'he de ser mol bo i el color perfecta.

    ResponElimina