Estic ja pensant idees noves per les properes festes de Nadal, i l'altre dia viatjant com sempre per la blogosfera em vaig trobar amb diferents receptes del "Coq au vin". Al final n'he seguit una de francesa de Patrick Asfaux .
És la típica recepta de la cuina francesa juntament amb Le Boeuf Bourguignon que serà la propera que provaré de fer.
No l'he fet mai i amb aquest temps que ens fa aquest cap de setmana, em ve de gust quedar-me a la cuina a provar coses noves.
INGREDIENTS
4 cuixes de pollastre
2 tires de cansalada viada
4-5 cebes petites
2 pastanagues
1 porro
Xampinyons
3-4 grans d'all
3-4 grans d'all
1 ceba
1 branca d'api
Tomàquet concentrat(2 cullerades)
Farigola i llaurer
Vi negre, 750-1litre.
Brou de pollastre
PROCEDIMENT
El dia abans preparem tots els ingredients. En una cassola o cocotte coem la cansalada tallada, la reservem. Després les cebetes, reservem. salpebrem el pollastre i l'enrossim.
Després ja podem coure els xampinyons i hi posem una cullera de mantega quan estiguin cuits.
tot reservat.
En un tupper hi guardem les cebetes, la cansalada i els xampinyons i a la nevera fins demà.
A la cassola o cocotte hi posem una mica de vi negre per treure'n tota la substància i hi coem la ceba, el porro, la pastanaga i la branca d'api. Després hi posem el concentrat de tomàquet i les herbes, la farigola i llaurer.
Ja hi podem posar el pollastre i la resta de vi negre i 2 tasses de brou. Ho deixem refredar i ho guardem tapat a la nevera.
A l'endemà, ho coem al forn que ja està calent a 180ºC durant una hora. Després treiem el pollastre i passem les verdures i suc pel colador xinès. Reduïm una mica la salsa i ho tornem al forn amb el pollastre i hi afegim el que teniem reservat en el tupper, les cebetes, cansalada i xampinyons.
Amb un plat tan bo, segur que per Nadal triomfes!!!
ResponEliminaAquest plat el vaig fer fa temps i va ser un èxit rotun a casa, queda molt melos i d´un gust exquisit. Es una mica lamborios per macerar be les carns però val la pena de llarg. Jo també l´estic contemplant per aquest nadal. Demà faig el boeuf, ja tinc tot comprat! Petonets
ResponEliminaSembla que tinguem telepatia. Ja estaré al cas i et llegiré perquè segur que et quedarà fantàstic. Avui ha quedat molt bo, tens raó, laboriós però tsmbé dusfrutes amb receptes més el.laborades. Petonets i fins demà
EliminaCrec que aquest plat el farem per Nadal. Bona idea!!!
ResponEliminaSalutacions
Triomfaràs segur, ha quedat boníssim. Avui l'he fet amb pollastre "nirma", per Nadal amb un bon pollastre de pagès serà ummmmmmmm
EliminaHay que preparar una barra de pan para este plato delicioso
ResponEliminaBss
Quina delicia de plat, el vi sempre deixa la carn tendrá i el resultat és boníssim!
ResponEliminaAra mateix em menjava un bon plat per dinar.
Petons
I tant que es bó!! Entren ganes de menjar-se la pantalla!! Quant far fred es un dels meus plats preferits. Un petó
ResponEliminaApuntada! Això ha d´estar d´escàndol ummmmm aquesta salseta es veu deliciosa. Un petonet
ResponElimina