divendres, 6 de novembre del 2015

Blaa. Panets irlandesos. Cubanito









El mes d'octubre les noies de Bake the world van proposar fer aquests panets tan tendres, els Blaa. Són uns panets típics irlandesos i que van molt bé tant per combinar amb dolç com salat.
Aquest vegada els he preparat i els he gastat tos per sopar per fer un sopar de bocates. Vaig decidir fer els famosos entrepans cubans, "cubanitos".
Van quedar boníssims i tant els panets com el farcit és molt fàcil de fer.

INGREDIENTS

500 g farina de força
10g sal
10g mantega
20g llevat fresc
20g sucre
275g aigua tèbia


PROCEDIMENT

En un bol desfem el llevat amb aigua tèbia i el sucre. Reservem uns 10 minuts i començarà a fer bombolletes.
Mentre ja podem preparar la resta d'ingredients: farina, mantega, sal. Finalment el preparat anterior.
Ho posem a l'amassadora i ho barregem uns 10 minuts.
Ho deixem reposar fins que dobli volum.
Desgasifiquem i dividim la massa en 8 porcions.
Reposem 10 minuts i bolegem les porcions. Les posem dins d'una placa de forn enfarinada i deixem que es toquin , així quedaran de forma quadrada típics d'ells.


Deixem que facin la segona fermentació durant 40-50 minuts.
El forn ja el tenim calent a 200 graus i ja els podem coure, abans de posar enfarinem per sobre.
Els deixem refredar sobre una reixeta i a menjar.







CUBANITOS


Untem els panets amb mostassa
Una capa de cogombrets avinagrats
Llom adobat a la planxa
Formatge Cheddar
Pernil dolç


Ho escalem sobre una planxa després d'estar muntats i els tapem amb una tapa de cassola per presionar. Els girem eslcalfem per l'altre banda i a menjar

Boníssims.

Aquest entrepà també l'he fet amb altres pans, com panets per hamburgueses i amb molletes.






dissabte, 31 d’octubre del 2015

Panellets

Recepta actualitzada i amb unes fotos una mica millors. Bona Castanyada
Aquesta és la millor recepta , ja no faré més proves.

Avui dijous se m'ha acumulat la feina, havia d'acabar el repte d'octubre de Film and Food perquè s'havia de penjar el divendres 28 i a més a més també volia fer els panellets perquè demà divendres marxem i me'ls volia endur ja fets.
Per tant tarda estressada i sort de la pluja que et feia venir ganes d'estar a la cuina prop del forn.

Com cada any sóc l'encarregada de suministrar els panellets a tota la meva família, m'agrada fer-los, tot i que a mi no m'agraden, sóc més de castanyes.


                         





INGREDIENTS

750 g ametlla pols
500 g sucre 
1-2 patates petites
1 rovell d'ou
Pell de llimona ratllada


Per decorar:

Els de Pinyons: necessitem pinyons i ou
Els de coco: coco en pols
Els de xocolata i coco: xocolata en pols i coco en pols
Els de crocant: ametlla crocant
Els de cafè: cafè soluble


Primer de tot bullim les patates amb aigua, quan ja estan ben bullides les treiem i les deixem refredar una mica i ja les podem aixafar amb una forquilla i barrejar amb el sucre. S'anirà desfent el sucre i anirà molt bé per arrejar amb l'ametlla.

Mentre, en un bol gran hi posem l'ametlla,el rovell , la llimona ratllada i hi anem afegint el sucre i la patata per anar lligant la massa.

Després ja separes la massa depenent dels diferents tipus que vulguis fer.





Per fer els de pinyons

En un plat hi poso un ou ben batut i hi tiro els pinyons i amb molta paciència agafo les boles que he fet de la massa i les passo per la barreja fent força amb les mans perquè s'enganxin els pinyons


Per fer els de coco

Agafo parts iguals de massa que de coco, ho barrejo amb les mans i els hi donc una forma de piràmide.


Per fer les de xocolata i coco

Agafo massa i hi afegeixo a ull xocolata en pols i coco. Ho barrejo tot junt i els hi he donat forma de bola


Per fer els de crocant

Agafo massa i l'he barrejat amb una ametlla crocant que vaig trobar i els hi he donat forma quadrada i rodona

Per fer els de cafè

Ho barrejo amb cafè soluble instantani i li dono forma de gra de cafè.

Pre-escalfes el forn ben calent a 200ºC i els vas posant sobre un paper sulfuritzat a la safata del forn.
S'han de coure de manera separada cada tipus de panellet. En pocs minuts queden cuits, quan veus que estan una mica torradets ja els pots treure i esperar que es refredin per col.locar-los en plates.

A la que están freds, ja están apunt de menjar.




BONA CASTANYADA

divendres, 30 d’octubre del 2015

Cake amb poma




Per berenar m'agrada menjar alguna cosa dolça. Per esmorzar també però potser prefereixo combinat panets o torradetes amb formatge, mantega o embutit.
Normalment em decanto per magdalenes, pastís de iogurt clàssic, sol o combinat amb poma i de tant en tant alguna massa brioixada.
Els brioixos són molt bons però tenen l'incovenient, que almenys a mi se m'asssequen de seguid i l'endemà ja no està tan bo i l'has d'escalfar una mica al microones o a la llet. En canvi les masses tipus coca o magdalenes duren més toves.
Avui he fet una variant una mica diferent i ha quedat molt bona. La volia fer combinada meitat i meitat amb brownie de xocolata però al final l'he fet sola amb poma per sobre.



INGREDIENTS

120g mantega
100g sucre
2 ous
120g farina
2g d'impulsor químic(Royal)
50ml de llet



PROCEDIMENT

Batem fins que quedi cremós la mantega amb el sucre. Després hi afegim d'un en un els ous fins que augmenti de volum.
Després hi afegim la farina tamitzada amb l'impulsor i ho anem alternant amb la llet.
Quan està tot ben llugat ho posem en un motlle amb paper sulfuritzat.
Hi posem una mica de poma per sobre i al forn ja calent a 180ºC durant 20-25 minuts

El deixem refredar sobre una reixeta i apunt per serenar!




dimecres, 23 de setembre del 2015

Sobaos Pasiegos








Ja sé que fa molt temps que no actualitzo el blog. Això no vol dir que no cuini coses bones o que no en tingui ganes o no consulti i viatgi pels vostres blogs.
Per tant no tinc cap excusa ni cap justificació.
Avui comencem la temporada amb un producte dolç i molt bo, típic d'un gran país com Astúries, són els famosos Sobaos Pasiegos.
Ni molt menys vull assegurar que siguin iguals als seus però ho he intentat i crec que m'han quedat força bé i molt bons.

INGREDIENTS

250g mantega
250g sucre
250g farina
4 ous
1/2 culleradeta d'impulsor químic
1/2 cullerada sopera de mel


PROCEDIMENT

En un bol gran hi posem la mantega en forma pomada i el sucre. Ho anem barrejant primer amb una cullera, després hi afegim els ous, la mel i finalment la farina amb l'impulsor.
La millor manera de barrejar-ho, segons m'han dit, és amb les mans ben netes.
Quan estigui tot ben barrejat ja podrem omplir els motlles que en diuen "gorros",que he fet jo de manera casolana. Crec que queden millor.
El forn ja el tenim calent a 180graus i els coem uns 20-30 minuts.
Els deixem refredar i a menjar. Estan boníssims.





diumenge, 19 de juliol del 2015

Gaspatxo

I


És un plat típic de l'estiu. És boníssim, refrescant i molt nutritiu. A més a més és l'última recepta que penjo fins que torni de vacances. De fet aquesta ja surt d'unes mini vacances.
Molt bon estiu a tothom. Com sempre, ens anirem seguint pel ciberespai........

INGREDIENTS

1kg tomàquets madurs
64g pebrot verd
110g ceba
195g cogombre
3 cullerades de vinagre
110g d'oli
Mig all
Sal i pebre



PROCEDIMENT

Agafem els tomàquets i els escaldem per poder pelar-los.
En el braç batedor o batedora de got americana, hi afegim tots els ingredients: tomàquets, ceba, pebrot sense llavors ni pells blanques, cogombre pelat i sense llavors, l'all, vinagre, sal i pebre i finalment l'oli.
Ho triturem molt bé i desprès ho passem pel colador xinès.
El posem en una gerra i a la nevera ben fresquet.
A l'hora de menjar-lo el posem en un bol i per sobre hi podem posar ou dur picat i pernil passat per la paella i esmicolat.
Un bon menjar d'estiu i molt saludable.








Ous farcits de tonyina




Aquest és un plat d'estiu típic de moltes cases oi?
Els ous són molt versàtils. Es poden coure i menjar de tantes maneres....... Avui toca parlar dels Ous farcits. 
Són molt bons farcits de carn , beixamel i gratinats o també en versió de peix, més lleugers.
Avui amb la calor que ens fa em venien de gust ,freds.
Han quedat molt bons

INGREDIENTS

Ous durs
Tonyina en llauna amb oli d'oliva
Pebrot del piquillo
Olives
Maionesa

PROCEDIMENT

Molt fàcil.
Fem els ous durs, els deixem refredar i pelem.
Els partim per la meitat i els hi treiem els rovells.
Fem una maionesa casolana amb oli, ou i sal.
En un bol hi posem la meitat dels rovells, la tonyina i maionesa a gust.
Ho barregem bé i omplim les claresdels ous que reservem.
Per sobre, com a decoraciò hi posem mitja oliva i un teocet de pebrot. Els reservem a la nevera fins a l'hora de menjar-los, millor si estan ben freds.
Un plat molt fàcil i molt bo.



dimarts, 23 de juny del 2015

Coca de llardons




Per Sant Joan, sempre faig la que més ens agrada, la de crema. Però aquest any també n'he volgut fer una de llardons.
És molt fàcil i ràpida de fer i surt molt bona.


INGREDIENTS

1 làmina de pasta de full
100g de llardons
50g de sucre
25g d'anís


PROCEDIMENT

Primer de tot agafem els llardons i els triturem ben petits juntament amb el sucre.
Estirem la làmina de pasta de full i li donem una forma rectangular. Posem la meitat dels llardons i sucre a la part central de la làmina i pintem la part superior i inferior amb anís. Tapem aquesta part amb l'altra part de la làmina i a sobre hi posem la resta de llardons, ho tornem a tapar amb la làmina que falta i ho aixafem tot amb un corró.
Hi posem anís per sobre, pinyons remullats i sucre.
Ja la podem coure al forn ja calent a 180 graus durant uns 15-20 minuts. Llesta.
La deixem refredar damunt una reixeta i a provar-la.

Boníssima