dilluns, 22 de juliol de 2013

Tapa de Bacallà al Ajoarriero





Des del blog de la Juana de  La cocina de Babel, ens ha proposat el repte de posar una  “#Cocina Callejera”.





Ja s'acaben els dies i no m'acabava de decidir què fer. Al final he optat per una tapa típica del Pais Basc,


" Bacalao al ajoarriero"


No sóc basca ni en tinc cap relació ni antecedents familiars però qui no disfuta de la seva gran cuina?
Tinc la sort de tenir una amiga de Sant Sebastian, la Mertxe, que em va ensenyar aquesta recepta ja fa anys quan al principi d'estar casats feiem els primers sopars amb els amics i sempre volies impressionar tot i que eres més novata! Era la il.lusió de tots els inicis oi?
Encara dura eh, i segueixo amb la cuina i cada vegada m'agrada més.
Tots sabem la tradició de tapes dels bascos i aquesta n'és només un petit exemple.


INGREDIENTS

200g de bacallà dessalat i esmicolat
1 patata
1 ceba
0,5 pebrot vermell petit
All
Tomàquet triturat
Vermut negre
Oli


PROCEDIMENT

Primer de tot hem de tallar la patata el més petit possible, fem rodanxes molt fines, després tires llargues de les rodanxes i finalment cada tira tallem quadradets ben petits.
Posem al foc, una paella amb molt oli, coem les patates i la ceba ben ratllada, després hi posem també el pebrot tallat també molt petit.
Quan ja estigui cuit, hi posem l'all ben fi i escorrem bé tot l'oli. Ho tornem a posar al foc i hi afegim el tomàquet triturat. Unes voltes i finalment el bacallà ben esmicolat. Quan ja estigui, un parell de minuts hi afegim un rajolí de vermut, remenem i ja està llest.

Ho servim sobre unes llesques de pa, en aquest cas les he untat amb tomàquet (per agermanar amb Catalunya).
Està boníssim i ens ho podem menjar a casa, assentats a la taula, a la barra d'un bar, al jardí o a qualsevol carrer passejant i gaudint d'aquesta gran tapa






12 comentaris:

  1. Miles de gracias preciosa!!!! estoy feliz de tu propuesta porque no hay que olvidar lo requetebien se come en nuestro lindo país y este bacalao es algo delicioso!!
    me encanta lo que dices de los comienzos culinarios que todos hemos tenido ;), mi receta estrella era el tabouleh y mi marido y amigos llegaron a aborrecerlo ;) jaja!!
    una vez más gracias preciosa!!! me llevo tu receta a Babel y mañana te comparto en mis redes :)
    miles de besitos y suerte!!!!!!

    ResponElimina
  2. Ohhh m'encanta aquesta proposta!!! ara mateix hi faria una bona mossegada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si pugués te n'enviaria uns quants. Fins aviat

      Elimina
  3. Quina gana que em feu venir!! Mare mevaaaaaaaaaaaaaa :-)))

    ResponElimina
  4. Les tapes sempre venen de gust :)) Ja sigui "a pie de calle" o asseguts en una terrassa prenent el solet! Molt xules Rosa M.

    ResponElimina
  5. Les haig de preparar! El bacallà m'encanta, i fan una pinta aquestes llesquetes!!!

    ResponElimina
  6. Quina cosa més bona ha de ser aquest bacallà, molt ben presentat.

    ResponElimina
  7. El bacallà al ajorriero de lo millor!!! A mi m'encanta i es tipic tambè a altres provincies com Cuenca... però es una maravella... m'has fet entrar ganes..mmmmmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, i va bé a totes les èpoques de l'any

      Elimina
  8. Una recepta mundial. M'encanta el bacallà i de pintxo, sobre del pa es mes bo encara.
    Salu2 callejeros ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens molta raó, sobre el pa encara és millor. Ens anirem seguint

      Elimina