dilluns, 3 d’octubre del 2011

CIVET DE SENGLAR

Ha començat la tardor, i encara que no fa gens de fred, m'ha vingut de gust fer un plat de cassola. Tenia senglar congelat que m'havien donat i era el moment per fer-lo. Ha quedat boníssim, és un plat llarg perquè hi ha una maceració prèvia i per tant no es pot improvisar.




INGREDIENTS




Per la maceració


Senglar
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
2 grans d'all
vi negre
aigua




Picada final




Xocolata negra ratllada



PROCEDIMENT




Tallem el senglar a troços petits i els anem col.locant en un bol o cassola. Hi afegim, la ceba, la pastanaga, el porro, tot tallat i els alls sencers. Després ho cobrim tot amb el vi negre, tapem la cassola i ho deixem macerar de 24 a 48 hores, o bé a la nevera o en un lloc fresc




Una vegada ben macerat separem el senglar de la verdura i del vi.
Salpebrem i enfarinem els troços de senglar i els enrossim en una paella. Els reservem sobre paper absorvent.



Després fregim tota la verdura i quan ja estigui quasi cuita i afegim una mica de tomàquet triturat.



Ho col.loquem tot dins una cassola, el senglar i les verdures.
Mentre reduïm el vi en una cassola i anem desescumant per treure les impureses de la maceració del senglar. Una vegada ja net l'incorporem també a la cassola.




Ho comencem a coure ben tapat durant unes 2 hores. Després passem tota la verdura pel colador xinès i ho retornem a la cassola.


Quan ja falti poc agafem la xocolata negra i la ratllem a sobre, que faci una mica de xup xup i ja està a punt per menjar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada