divendres, 6 de gener del 2012

Pa de motlle multicereals

Una altra entrada de pa. No és que aquestes vacances hagi fet totes aquestes receptes sinó que ja les havia fet i ara he tingut el temps per anar-les publicant.


Aquest pa de motlle és una altra alternativa per esmorzar. Ja veieu que ja no em cal comprar pa per esmorzar.
És una recepta molt senzilla, he fet variacions de diferents blogs com sempre. L'important és que he trobat aquesta farina de la marca Francine que trobo a França i que ja té la preparació de diferents farines.

INGREDIENTS

500g farina multicereals
275g aigua freda
1 cullaradeta i mitja de cafè de sal
1 paquet de llevat de forner sec
2 cullerades de mel


PROCEDIMENT

Per fer l'amassat jo utilitzo la panificadora Moulinex en el programa 11. Però si no en teniu es pot fer a ma tranquil.lament.
Es posen tots els ingredients a la cubeta i es conecta el programa 11 fins que acabi, dura una hora i mitja.
Després poso la massa sobre el marbre amb una mica d'oli , la desgasifico, li faig uns plecs i li dono la forma com un cilindre i la poso en el motlle que ha d'anar al forn amb una mica d'oli. Ho deixo reposar una altra vegada 30 minuts a 1 hora i llavors ho pinto amb una mica de llet i hi poso llavors de sèsam per sobre i el poso al forn pre-escalfat a 200ºC durant uns 30-40 minuts fins que queda rosset per sobre.
El desmotllem i el deixem reposar sobre una reixeta. Després ja es pot menjar. Quan està fred jo el tallo a llesques i les congelo, així cada dia trec les que necessito i estan boníssimes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada