divendres, 26 d’octubre del 2012

Bábovka

Avui us porto aquest pastís que vaig copiar de l'Elena de Delicious Stories. Per la seva foto em va semblar molt bo, clar que ella sempre fa unes fotos impressionants, però en realitat ha sortit molt bo i ja l'he repetit varies vegades.


És un pastís xec, la combinació del formatge i la taronja fan que quedi molt esponjós i aromàtic. També he fet la mateixa versió amb llimona però m'agrada més amb taronja.

INGREDIENTS

300g de farina
250g sucre
250g mantega
250g de mascarpone
4 ous
16g d'impulsor químic (1 sobre)
1 taronja (suc i ratlladura)
1 cullerada de sucre glaç


PROCEDIMENT


Pre-escalfem el forn a 180ºC. Separem les clares de les iemes. Muntem les clares a punt de neu i les guardem. En un altre bol posem les iemes amb el sucre i amb una batedora de varilles les muntem fins que  quedin ben blanques. Després hi afegim la mantega en pomada, el suc i pell de la taronja i finalment el formatge. Ho barregem bé.
Agafem la farina i el impulsor i ho afegim al bol anterior i amb una espàtula ho integrem tot. Finalment hi afegim les clares.

Untem un motlle de Bundt, o sinó qualsevol que tingueu i l'omplim amb tot el preparat i el posem al forn uns 45 minuts.
El deixem refredar uns 10 minuts i després el tombem sobre una reixeta fins que quedi ben fred.
Es pot empolsimar , ja fred, amb sucre glaç.








1 comentari:

  1. Quina recepta!! l'haurem de tastar, m'agrada molt que el formatge sigui cremós. L'has provat de fer amb alguna altre formatge?

    ResponElimina