divendres, 4 de gener del 2013

Pa de pernil i olives negres

Primera entrada de l'any després d'uns dies tristos i durs per pèrdues familiars. La vida continua i per mi la millor teràpia és posar-me a la cuina, així que som-hi doncs i comencem amb uns dels pans del Daniel Jordá del seu llibre Panes Creativos.












La recepta és la de Pa amb cansalada i olives negres però com que no tenia cansalada però si un bon pernil ibèric l'he fet amb pernil i el resultat ha estat fabulós.
La recepta al llibre està super ben explicada així que la transcric literal.

INGREDIENTS


1kg de farina de força
20g sal
600g aigua
150g massa mare
40g oli
20g llevat
350g de pernil
150g olives negres

PROCEDIMENT

Amassem tots els ingredients excepte el pernil i les olives. Ho barregem en un bol, ho deixem reposar uns 10 minuts i tornem a amassar fent diferents plegats, reposem 10 minuts més i tornem a plegar. En l'últim amassat hi incorporem les olives i el pernil.
Ho deixem reposar ben tapat amb film durant una hora i mitja.
Després podem dividir la massa i fer diferents peces o una de gran. Amassem per treure una mica el gas, la plego i li he donat tensió formant una bola.
La poso sobre uns draps ben enfarinats i la torno a tapar amb un altre drap enfarinat i la deixo fins que dobli el volum.
Passat aquest temps escalfo el forn a 210ºC, i he posat la massa amb uns talls a sobre  i un raig d'oli pel damunt  dins una cocotte, tapo i al forn durant uns 45 minuts. Quan ja es veu cuita he tret la tapa perquè es dauri per fora.
Es deixa refredar sobre una reixeta i a menjar.
Ha quedat molt flonjo, gustós, boníssim...... és el millor que he fet i menjat. De veritat!
















1 comentari: