dimarts, 26 de febrer del 2013

Tempura d'espàrrecs i carbassó amb salsa de romesco




És un plat deliciós, el pots fer com entrant o per acompanyar algun plat de carn. Els espàrrecs són molt bons i nutritius i són bons de moltes maneres. En forma de tempura no els havia fet mai i queden molt gustosos. La salsa de romesco els hi dóna aquell punt de sofisticació .


INGREDIENTS

Espàrrecs verds
Carbassó
Farina
Aigua 
Sal

Salsa de romesco

2-3 alls escalivats
2 tomàquets escalivats
1 nyora escaldada
50g ametlles torrades
50g avellanes torrades
1 galeta Maria
1 bitxo petit
Sal
Oli
Vinagre

PROCEDIMENT

Preparem la salsa en un morter o en una batedora. Hi posem tots els ingredients i ho batem bé.

Els espàrrecs els hi trec la part final del tronc que és més estallosa. Tallo el carbassó ja net en rodanxes.
Per fer la tempura , la faig en un bol amb una mica de farina, un pessic de sal i aigua ben freda. Ho remenem ben bé amb una forquilla fins que tingui la consistència desitjada.
Preparem una paella amb força oli, passem els espàrrecs i el carbassó per la tempura i a fregir-los. Els posem sobre paper de cuina absorvent i a menjar.




dimarts, 19 de febrer del 2013

"Quiche" de minestra

El nou repte de Memòries d'una cuinera, consisteix en fer Minestra. Es pot fer de qualsevol verdura i l'ideal és fer-la amb verdures de temporada.











Acasa els nens no els agrada gaire la verdura i normalment l'haig de disfressar , així que he pensat també de fer-li una disfressa a la minestra en forma de Quiche.

INGREDIENTS

1 làmina de pasta de full
Mongeta tendre
Espàrrecs verds
Carxofes
Pèsols
Ceba
4 ous
Sal


PROCEDIMENT


Agafem els espàrrec i tallem la part final més dura. Els bullim uns 5 minuts amb aigua perquè s'estovin.
En una paella saltegem la ceba i la resta de verdures tallades.  Una vegada es veuen bastants cuites hi poso també els espàrrecs i ho afegim al bol on he posat els ous amb una mica de sal. 
Poso la làmina de full sobre un motlle i punxo la base amb una forquilla perquè no s'infli. Hi poso tota la barreja i ja es pot posar al forn que ja està calent a 200ºC durant uns 30  minuts.
És una manera de menjar un bon plat de verdura, minestra una mica més divertida.










dimarts, 12 de febrer del 2013

Crestes de tonyina




Ja era hora de publicar alguna recepta salada. Ja sabeu que últimament m'ha donat per fer pa i coses dolces però evidentment també dinem i sopem cada dia , i no només de pa vivim. Aquestes crestes és un bàsic de la cuina de tota la vida.
Es poden farcir de tot el que vulguis però a mi m'agrada molt amb tonyina. Tant serveixen com acompanyament d'un plat principal com a protagonistes.


INGREDIENTS

Oblees ( en el meu cas eren "La cocinera")
1 ceba
Mig pebrot verd mitjà
Tomàquet triturat
1 llauna de tonyina mitjana
Ou per pintar-les

PROCEDIMENT

Fem un sofregit amb la ceba, el pebrot i el tomàquet. Quan ja està llest ho trituro amb la batedora i després hi afegeixo la tonyina esmicolada. Li donc unes voltes i ja està apunt.
Obrim el paquet de les oblees i les disposem sobre la encimera. Afegim una mica de la massa en cadascuna i llavors les tanquem. Per tancar-les bé ho faig amb una forquilla petita i la passo per tot el contorn a segellar. Es posen sobre una placa de forn i les pinto amb ou batut.
El forn calent a 200ºC i amb 8-10 minuts llestes.
Evidentment es poden fer fregides però d'aquesta manera no queden tan greixoses.





dilluns, 11 de febrer del 2013

Flam de mascarpone




Barrejar el flam amb el mascarpone és una combinació que a casa segur que funciona perquè ens agrada molt tan els flams com la combinació del mascarpone en un pastís de formatge. He tret la recepta de Cuisine4you,  però al final he hagut de fer alguna variació perquè o no ho he fet prou bé o al utilitzar un motlle gran en lloc de motlles individuals el flam no hi havia manera que em quedés quallat i ho he hagut de coure al forn. El resultat final ha estat boníssim per tant la propera vegada no sé què faré si coure'l al forn o no.

Us poso els ingredients i passos igual que ho té en el blog i després explicaré que he fet.



INGREDIENTS

500ml de nata
500ml de llet
250g mascarpone
4 cullerades de sucre
1 sobre de quallada
Sucre pel caramel


PROCEDIMENT

Posem el sucre en una paella per fer el caramel i el posem al fons del motlle.
A la cassola o en un caçó hi posem la nata, la llet i el sucre. Quan comenci a bullir hi posem el mascarpone i el sobre de quallada. Anem remenant en el foc durant uns minuts.
Després ja ho podem posar en el motlle i el posem a la nevera 12 hores com a mínim.

Al cap de 12 hores el meu flam encara estava ben líquid així que que vaig fer: vaiga agafar la meitat de la preparació i ho vaig tornar a posar al foc i hi vaig afegir un altre sobre de quallada, ben remenat i llavors tot barrejat amb la preparació inicial. 4 hores més a la nevera però tampoc quedava quallat, solució, abans de llençar-ho el poso al forn al bany maria durant uns 30 minuts i finalment sembla que qualli. El deixo refredar, nevera i quan l'hem desmotllat i provat.........senzillament deliciós, podria dir que he reinventat la recepta.









diumenge, 10 de febrer del 2013

Bagels del Daniel Jordá




És el clàssic panet de New York tot i que el seu origen és polac. M'agrada molt per esmorzar, em combina molt bé tan en dolç amb mantega com amb salat amb tomàquet i pernil.
Ja tenia penjada la recepta que utilitzava i que m'agraden molt i ara he volgut provar aquesta recepta del llibre de Panes Creativos del Daniel Jordá. Han sortit de textura algo diferent però iguals de bons, pertant alternaré les dues receptes.

INGREDIENTS

500g farina
350g massa mare(opcional)
10g sal
5g de llevat o 15 g si no tens massa mare
200g aigua
1 ou
50g mantega
Sèsam cru

PROCEDIMENT

Amassem tots els ingredients excepte la mantega, a ma o bé amb una amassadora. Quan tot estigui ben integrat hi afegim la mantega en consistència pomada. Ho barregem i amassem tot bé.
Ho deixem en repòs durant 45 minuts , tapat amb un drap o film.
Després ja podem fer les boles d'uns 90g aproximadament i els hi donem la forma típica dels bagels amb el forat al mig. Hem de fer un forat gros perquè té tendència a tancar-se al augmentar de volum. Esperem que augmentin de volum fins el doble. Jo els he posat dins del forn apagat perquè no tinguin corrent d'aire.
Posem l'olla al foc amb una mica de bicarbonat(això m'ho ha dit la Mercè Maruri, perquè quedin més dauradets i brillants, ho faré la propera vegada). Quan bulli ja hi podem posar els bagels d'un en un o dos, depenent del tamany de l'olla. Els deixem uns 20 segons per cada cara. Els escorrem bé i ja els podem posar sobre la safata de forn. Per sobre podem decorar amb llavors de sèsam o no. El forn ha d'estar calent a 220ºC.
Amb 8-10 minuts ja queden cuits i dauradets.
Els deixem refredar sobre una reixeta i a menjar. Són boníssims i tant combinen amb dolç com amb salat.
Jo els tallo per la meitat i els congelo i així cada dia per esmorzar me'n trec un.


diumenge, 3 de febrer del 2013

Flam d'ou




El flam és un dels postres que més faig a casa. Flam d'ou , flam de formatge, púding.... i l'altre dia em vaig adonar que encara no l'havia publicat en el blog. Som-hi.


INGREDIENTS


1l de llet sencera  o 500ml de llet i 500ml de nata ( si els voleu fer més cremosos)
8 ous
250g sucre
100g sucre pel caramel


PROCEDIMENT

Primer de tot fem el caramel amb el sucre dins una paella i el posem en el motlle de les flameres.
Posem a escalfar la llet fins que quasi bulli. En un altre recipient hi posem els ous i el sucre i ho batem bé. Després hi afegim la llet anant remenant tota l'estona. Ho deixem reposar una mica i ja ho podem colar i posar als motlles.
Els coem al bany maria en el forn a uns 180-200ºC durant uns 30 minuts o fins que es vegin cuits.
Molt fàcil i boníssims. Postre ben tradicional