dimecres, 13 de març del 2013

Pastís intel.ligent




Aquest pastís  és deliciós, molt fàcil i màgic. Es diu intel.ligent perquè quan el prepares et queda una massa homogènea bastant líquida i quan surt del forn i es refreda i desmotlla és quan es veuen les tres capes.
La primera capa és de pa de pessic, la segona és com flam i la de sota és com un púding, més compacte. És un pastís molt fresc , no és gens pesat.
La recepta l'he tret del fantàstic blog de la Cristina, Kanela y limón

INGREDIENTS

8 ous
1l de llet
250 g mantega
280g sucre
225g farina
Pell d'una llimona ratllada
Vainilla



PROCEDIMENT



N'he fet la meitat dels ingrediens perquè sortia molt gros. És molt important utilitzar un motlle no gaire gros perquè quedi un pastís alt sinó no quedarien separades les tres capes.


Separem els rovells de les clares. Batim amb les varilles els rovells, el sucre i la culleradeta de vainilla, fins que quedi ben cremós.
Després hi afegim la mantega fosa i refredada, la llet, la llimona ratllada i  la farina. Ho batim més amb les varilles.

A part muntem les clares a punt de neu i les afegim a la preparació anterior.
Untem el motlle amb l'espray antiadherent o amb mantega i el posem al forn ja calent a 160 graus durant uns 50-60 minuts. El deixem refredar completament i ja el podem desmotllar i emplatar.
El podem decorar si volem amb sucre glaç per sobre.






4 comentaris:

  1. Tinc moltes ganes de fer-lo, és curiós aquest pastís. Ja et diré com m'ha quedat...!!!
    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que et surt bé, és molt fàcil. Només la precaució d'agafar un motlle petit i de parets altes perquè quedi gruixut. Tal qual el posis en cru quedarà igual de cuit. Ja m'ho explicaràs

      Elimina
  2. T'ha quedat molt bé Rosa Maria!!! Jo també vull provar això de coure a la vegada diferents textures!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Últimament tothom està preparant aquest pastís intel·ligent, Rosa Maria, em sembla que m'hi hauré de posar aviat! T'ha quedat molt bonic!

    ResponElimina