dijous, 19 de març del 2015

Crema Catalana o Crema de Sant Josep




Avui és 19 de març, dia de Sant Josep, i a Catalunya és costum, sobretot fa uns anys, quan era un dia festiu ,fer Crema Catalana.
Segur que a totes les cases en feien, a nivell individual en tartaletes o un gran bol o plata de crema.
L'altre dilema és si la crema ha d'estar cremada o no. És qüestió de gustos, cremar-la vol dir posar-hi sucre per sobre i llavors cremar-la amb una pala metàl.lica o un cremador amb gas.
A mi personalment m'agrada més sense cremar, per tant a casa la faig així. L'altre cosa és que si la fas en forma de cassoletes o de pastís hi posis alguns fils de sucre cremat per sobre per decorar.

INGREDIENTS

500 g de llet
4 rovells d'ou
100 g sucre
20g maizena
Pell de llimona
1 canó de canyella

PROCEDIMENT

La podem fer en format ràpid al microones, queda molt bé, és infalible i a més a més molt ràpida.
Agafem tots els ingredients excepte la llimona i canyella i ho triturem amb la batidora.
Hi afegim la pell de llimona i el canó de canyella i ho posem al microones a màxima potència durant 3 minuts.
Ho treiem i remenem amb una cullera. Ho tornem a posar al microones durant 2 minuts més.
Treiem la llimona i canyella i ho tornem a batre amb la batidora.
Ja la podem repartir en tartaletes o en una plata gran.
Unes postres ben tradicionals i boníssimes. A més a més aquesta recepta de crema la podeu utilitzar com a base de moltes altres receptes.
Bon dia de Sant Josep


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada