dimarts, 4 de setembre del 2012

Melmelada de Figues

S'acaba l'estiu i comença la temporada de figues. Aquest any en tenim moltes i vaig decidir de provar de fer melmelada. Ha resultat molt fàcil i molt bona.







INGREDIENTS

1 kg de figues
500g de sucre de canya
Un canó de canyella
Una llimona


PROCEDIMENT


Agafem les figues i les rentem bé. Després les tallem a troços amb pell i tot i les posem en un bol juntament amb el sucre i el suc d'una llimona. Ho remenem bé. Si volem també hi podem posar la branca de canyella. Jo n'he fet amb canyella i sense. L'altra variació que he fet, ha estat que n'he fet amb sucre blanc i amb sucre de canya. L'entès de casa ,en quant a melmelada de figues, que és el que se la menja és el Joan , i m'ha dit que prefereix el sucre de canya perquè no queda tan dolç.

Ho tapem amb film i ho he deixat fins l'endemà. 
Després ho poso en una olla i a foc baix ho he deixat uns 10 minuts tot remenant contínuament. Després he tret la branca de canyella i ho he triturat amb la batidora i ho he tornat a posar al foc i remenant bé perquè no s'enganxi uns 5 minuts més i ja està llesta.

Els pots ja els tenia nets i bullits , els he omplert i els he posat ben tancats a l'olla ben colgats d'aigua i he portat a ebullició durant uns 20 minuts perquè quedin ben esterilitzats.

Llestos per menjar i guardar perquè al final m'han sortit 15 pots de melmelada. El Joan té melmelada per temps o no depenent dels regalets que faci.
Que vagi de gust.












3 comentaris:

  1. fantàtica! justament aquest mes hem proposat al concurs de Els Fruits Saborosos, fer una recepta amb melmelada de figues, només cal que ens feu una proposta de recepta, si en teniu ganes, queda clar...

    ResponElimina
  2. Les melmelades són la millor manera d'aprofitar els excedents de fruita que tenim. I ara que comença la temporada de figues s'ha d'aprofitar. Amb la canyella i la llimona deu quedar molt aromàtica. Boníssima!

    ResponElimina