dissabte, 2 de març del 2013

Pa suís




Ja sabeu que últimament estic en busca i captura de la recepta perfecta per fer diferents panets i pa de motlle i crec que finalment l'he trobada. És una massa molt versàtil que tant et pot servir per fer uns panets, pa de motlle anglès  com per fer la coca de forner o coca de vidre. La recepta l'he treta de l' Albert de La cuina de sempre. Us recomano que passeu pel seu blog perquè hi trobareu qualsevol recepta que busqueu i a més a més molt ben explicada.
Avui he fet els panets però ara ja tinc la fórmula per fer el pa de motlle i alguna coca.


INGREDIENTS

300g farina de força
200g de farina fluixa
25g llevat fresc
250ml llet
25g mantega
10g de sal
5g sucre



PROCEDIMENT


En una amassadora o a ma, hi posem tots els ingredients excepte la mantega i el llevat. Ho barregem tot bé i després hi afegim la mantega en textura de pomada. Quan ja estigui ben integrada finalment hi posem el llevat ben esmicolat. Ho deixem amassant una bona estona fins que ens quedi la massa ben formada, que es desprèn de les parets i es veu ben tersa.
La traiem i la posem en un bol i la tapem amb un drap o bossa de plàstic unes 2 hores fins que dobli el volum.
Passat aquest temps en una safata de forn hi posem el paper de cuina. Agafem la massa i li fem uns plegats perquè tregui l'aire i tallem massa d'uns 100g per fer les boles. Cada bola fem uns replecs cap el mig de la bola i finalment li donem la volta i fem el volejat per donar-li tensió. Les posem sobre la safata i les tapem amb un drap i esperem que doblin el volum una altra vegada.

Escalfem el forn a 200ºC , marquem les boles en forma de creu i les pintem amb aigua i una mica de farina per sobre per decorar.
Al cap de 10 minuts com a molt ja estan cuits. Esplèndits, crec que finalemtn tinc la massa definitiva.
La propera serà la coca de forner o d'anís i el pa de motlle.









2 comentaris:

  1. Rosa..t'han quedat fantàstics!! M'apunto la recepta però com que no tinc panificadora, els faré a la THMX a veure que tal em surten!
    Petons :*
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  2. Veig que també t'agrada fer pa. A nosaltres ens encanta. T'ha quedat amb una textura que fa mengera.

    ResponElimina